Akreditační komise neprodlouží platnost plzeňským právům

06.03.2012 20:35

Akreditační komise dnes odmítla výzvu ministerstva školství k novému jednání o prodloužení akreditace magisterského programu plzeňských práv. Akreditační komise s prodloužením platnosti akreditace nesouhlasí, sdělil dnes tajemník AK Jiří Smrčka.

Akreditační komise neprodlouží platnost plzeňským právům
Foto: Josef Dvořák
Popisek: Právnická fakulta v Plzni, součást Západočeské univerzity

Komise navrhla 1. února ministerstvu neprodloužit plzeňským právům od listopadu 2012 akreditaci magisterského programu. Ministerstvo komisi 29. února vyzvalo, aby uskutečnila nové jednání. Úřad v pondělí oznámil, že ministr školství Josef Dobeš (VV) vydá rozhodnutí o osudu plzeňských práv ve čtvrtek 8. března. "Ministerstvu se zdálo, že v naší zprávě není sladěn výrok s odůvodněním, a chtělo také, abychom prozkoumali vyjádření Západočeské univerzity," řekl Smrčka.

Prodloužení akreditace je neakceptovatelné

Zástupci komise dnes uvedli, že ve svém stanovisku z 8. února obšírně vysvětlili konkrétní důvody, proč není akceptovatelné, aby platnost akreditace magisterského studijního programu byla za současného stavu standardně prodloužena. Komise podle nich prodloužila platnost akreditace fakulty o tři měsíce ve snaze o vstřícnost, aby vysoká škola mohla ve studijním programu administrativně dokončit současný akademický rok.

"Toto stanovisko nebylo možné v žádném případě vnímat jako meritorně souhlasné s prodloužením platnosti akreditace," upozornili dnes členové komise. Podle nich akreditační komise postupovala podle ustálené správní praxe, přičemž ministerstvo ani vysoké školy nikdy takový postup nezpochybnily. "Považuje-li ministerstvo tuto dosavadní praxi za vadnou, je třeba upozornit na to, že samo takto rozhodlo od 1999 do současnosti v přibližně 250 případech," uvedla komise.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

22:58 Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

Piráti představili svůj 12bodový plán pro boj s dezinformacemi, v němž požadují, aby další ministers…