Aktivista Peszynski „onálepkoval“ Markétu Šichtařovou. Ekonomka mu to takto drsně vrátila

28.01.2019 16:59

Aktivista Tomasz Peszynski zaútočil na ekonomku Markétu Šichtařovou. Označil ji za šiřitelku dezinformací. Dáma se muži, jenž se často zaklíná Evropskou unií, vysmála.

Aktivista Peszynski „onálepkoval“ Markétu Šichtařovou. Ekonomka mu to takto drsně vrátila
Foto: Vít Hassan
Popisek: Aktivista Pražského majdanu Tomasz Peszynski

Tomasz Peszynski se zúčastňuje celé řady veřejných akcí konaných na podporou Evropské unie. Peszynski také opakovaně upozorňuje na ruské dezinformace šířící se českým veřejným prostorem. Za dezinformátora označil např. spisovatele a publicistu Ondřeje Neffa. Teď Peszynski označil za dezinformátorku i ekonomku Markétu Šichtařovou.

„Všimli jste si, jak se desinformátoři pomalu stěhují do Rozhlasu? Nejprve Neff, teď Šichtařová. Kdo bude příště?“ zeptal se Peszynski na sociální síti Facebook.

Markéta Šichtařová se na témže místě aktivistovi vysmála. Podle svých vlastních slov je hrdá na to, že dokázala vytočit člověka, jako je Peszynski. Ve svobodné společnosti totiž bývá zvykem označovat lidi s jiným názorem za oponenty. Ale tam, kde hrozí nástup diktatury, se oponenti označují za dezinformátory.

„Ruský šváb, Putinova milenka, dezinformátorka a pátá kolona Šichtařová s hrdostí hlásí, že zas jednou někomu hnula žlučí, a informuje, že bývaly doby, v nichž v případě názorového nesouhlasu byl dotyčný označen za „názorového oponenta“. Dnes je dotyčný označen za „dezinformátora“ a umlčován. Takhle začíná každá diktatura (Jak typické, že příslušný profil je zahájen do evropských hvězdiček.),“ napsala ekonomka.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…