Ale, ale: Faltýnkův známý advokát prý měl smlouvu s Huawei. A také s Prahou a ČD

28.01.2019 12:28

Advokát Květoslav Hlína blízký Babišovu hnutí ANO pracoval pro Huawei. Jak píše server Aktuálně.cz, mohl tak být ve střetu zájmů.

Ale, ale: Faltýnkův známý advokát prý měl smlouvu s Huawei. A také s Prahou a ČD
Foto: Huawei
Popisek: Huawei

Hlína měl podle serveru Aktuálně.cz souběžně s prací pro Číňany zastupovat i státem a pražským magistrátem kontrolované podniky, jež zařízení této technologické firmy nakupovaly. Tím se tak podle všeho mohl dostat do střetu zájmů.

Jak server dodává, Hlína mluví v této souvislosti o nepravdivých spekulacích. Odpovědí na otázky se však nedočkal server ani od Hlíny, ani od zástupců čínské firmy. Hlína měl prý podepsat kontrakt s čínskou firmou na konci roku 2016. Měsíčně pak měl získávat 350 tisíc korun. A to za to, že měl pomáhat firmě se zakázkami – například ve společnosti České dráhy, ČD-Telematika, ČD-Informační systémy, Správa železniční dopravní cesty či v pražském dopravním podniku. 

Původní text ZDE

Pro společnost měl Hlína pracovat zhruba rok. Pro všechny zmíněné firmy však zároveň Hlína pracoval jako právní poradce. Jak píše server Aktuálně.cz, zakázky právní kanceláře Květoslava Hlíny se kryjí časově s obdobím, kdy v orgánech těchto firem (vyjma dopravního podniku) působil Milan Feranec, jenž byl náměstkem ministra dopravy.

„Důkazy o tom, že by advokát Hlína k nějaké zakázce čínské firmě dopomohl, v tuto chvíli k dispozici nejsou. Huawei nicméně některé kontrakty ve zmiňovaných státních a městských firmách v inkriminovaném období skutečně získala, byť často zprostředkovaně,“ dodává Aktuálně.cz.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…