Alkohol je sviňa, omluvil se...

31.08.2015 15:30

Velice svérázným způsobem okomentoval na svém Facebooku liberecký lidovec David Kalenda kamionovou tragédii v Rakousku, kde v mrazírenském autě našlo smrt 71 běženců, mezi nimi osm žen a čtyři děti. „Bože, 71 mrtvejch na dálnici a máme brečet? Prej jim došel vzduch. A co má bejt? Není mi jich líto vůbec. Je to lůza, špína...,“ napsal. Šokoval tím i své stranické kolegy, kteří ho nejspíše vyloučí.

Alkohol je sviňa, omluvil se...
Foto: Facebook
Popisek: Daniel Kalenda

David Kalenda má blog na iDnes. Tady se označuje za realistu, pragmatika a lidovce se sociální odpovědností. Na svém Facebooku ukázal v praxi, co si pod těmito pojmy představuje. Jeho vyjádření k tragédii na rakouské dálnici překračují všechny meze. Podobně se nevyjadřují ani největší političtí odpůrci imigrační vlny.

Kalenda na svůj Facebook napsal: „Bože, 71 mrtvejch na dálnici a máme brečet? Prej jim došel vzduch hned, co se zavřely dveře. A co má bejt? Tak nemaj bejt tak blbý a nemaj do toho kamionu lízt... Svět prej truchlí. Já netruchlím. Není mi jich líto vůbec. Je to lůza, špína a živel, co sem nepatří. Já tuhle zemi ani Evropu zčernat nenechám.“

Bylo to podle všeho za hranou

Své šokující a naprosto skandální výroky později omlouval alkoholem a svůj příspěvek smazal. (Koluje ovšem na sociálních sítích). „Alkohol je sviňa. Moje problémy měl vyřešit. Bohužel nevyřešil. Ba možná naopak. Bylo to podle všeho za hranou. Beru to, uznávám to,“ sdělil podle iDnes.

Lidovci chtějí pochopitelně Kalendu za tyto výroky, připomínající spíše člena NSDAP než KDU-ČSL, vyloučit. Což budou řešit v úterý. Sám Kalenda od lidovců odejít nechce. „Omluvil se, rezignoval, zítra řešíme vyloučení,“ napsal k tomu dnes na Twitteru předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…