Amatéři! Piráti zpochybnili podporu Vondráčka, tak dostávají kartáč z Lidových novin

11.11.2017 10:10

Velmi amatérsky se tváří záznamy z kontaktů s lobbisty a s politiky na webu Pirátů. Píše se zde totiž o schůzkách, kde u kávy probírají například legalizaci marihuany, nebo že oponent svezl někoho z debaty autem na nádraží. Opravdu důležitá setkání v jejich záznamech přitom zoufale chybějí.

Amatéři! Piráti zpochybnili podporu Vondráčka, tak dostávají kartáč z Lidových novin
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Tajná porada Pirátů

Důležitou událostí se rozumí třeba setkáni s prezidentem, proč jí ale Piráti neuvádějí? Odůvodňují tím, že o všem informovala rychlá tisková zpráva. Lidové noviny napsaly, že to samé se stalo i u důležitého jednání s hnutím ANO. Otázkou zůstává, jestli se skutečně jedná o takový amatérismus, nebo se za něj strana jednoduše schovává a je to její denní chléb, který slouží jen k omluvám a výmluvám.

Amatérům by se totiž leckteré kroky přece daly odpoustit, jako třeba zmatečné svolávání politických stran ke kulatému stolu. Za amatérismus se dá schovat i rychlá změna svých názorů a rozhodnutí – nabízí se příklad, kdy Pirátská strana podpořila kandidaturu Radka Vondráčka (ANO) do čela Poslanecké sněmovny, která se vzápětí proměnila v nepodporu.

Je třeba ale brát v potaz, že Pirátská strana už za sebou přece jenom nějakou politickou zkušenost má. Funguje osm let, z toho tři roky sedí v pražském zastupitelstvu a v dalších třech krajích. Deklaruje také čtyři senátory a dvaadvacet poslanců. Dá se snad pak tento amatérský přístup nazvat výmluvou před voliči?

Největším problémem strany bude asi to, že tvrdí, že vše co dělá pochází pouze z čistého nadšení, veškeré chyby pak omluví ono amatérské myšlení. Zvláštní je, že v mnoha věcech ale reagují jako profesionální politici – třeba jakoukoli kritku adresovanou na jejich stranu arograntně nazývají diskreditační kampaní... taková zvolání pak napovídají mnohé.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dah

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…