Američan Best píše o Bakalově velkém průšvihu. Dal se prý čekat už dávno

29.04.2014 17:24

Americký novinář Erik Best varuje investory. Kdo si pečlivě pročte dostupné informace o primárních akciích NWR z roku 2008 a srovná je se zprávami spojenými s RPG byty, bude muset být hodně opatrný. K tomu Best nabádá na svém webu.

Američan Best píše o Bakalově velkém průšvihu. Dal se prý čekat už dávno
Foto: Petr Merta
Popisek: Erik Best, americký novinář

„Kdo měl v roce 2008 čas ponořit se do 596stránkového prospektu k IPO (primární emisi akcií) NWR, mohl si v něm přečíst, že investovat do nich je značně rizikové. Všechno tam stojí černé na bílém (a zeleném):  Spadnou-li ceny uhlí, může tím utrpět finanční stav firmy; odhady uhelných rezerv nemusí být realistické; může dojít ke zpochybnění privatizace OKD; před IPO vlastníci na dividendách vytáhli 1,49 miliardy euro. Sofistikovaní investoři si to přečetli a šli do toho s tím, že se nabytých akcií rychle zbaví. Jiní přišli až o 98 % investovaných peněz,“ píše Best.

Celý text ZDE.

Kdo si přečte informace k primární emisi akcií firmy Domus (RPG byty), musí počítat s podobným rizikem. Jestliže na Ostravsku poklesnou výše nájmů a investoři se před tím této investice nezbaví, mohou tím utrpět. Jestliže se jich ale však zbaví, mohou být investoři spokojeni. Nesmí ale zapomenout na to, že odhad cen těchto bytů nemusí být realistický a může také dojít ke zpochybnění samotné privatizace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…