Americké zbraně jsou opět řízeny ze Saúdské Arábie, věří sociolog Hampl

16.04.2017 19:17

Sociolog Petr Hampl je zklamán z toho, jakými rádci se obklopil 45. prezident USA Donald Trump. Tento prezident udělal podle Hampla stejnou chybu, kterou učinil i George W. Bush, jenž se obklopil zaslepenými rádci toužícími po válce.

Americké zbraně jsou opět řízeny ze Saúdské Arábie, věří sociolog Hampl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hampl

45. prezident USA chtěl být jiným prezidentem, než byli jeho předchůdci. Podle sociologa Petra Hampla mohl Trump začít své prezidentství stejně slibně,  jako ho začal George Bush mladší, který se chtěl na začátku nového tisíciletí věnovat především domácím otázkám a nehrát roli světového policisty. Po 11. září se však obklopil rádci, kteří mu podle Hamplova názoru radili špatně, neboť mu říkali, že Saúdská Arábie je spojencem Spojených států. Hampl má naopak za to, že Saúdové platí neomarxisty, kteří Západu radí velmi špatně.

Donald Trump chtěl údajně svůj prezidentský tým vytvořit zčásti z lidí se zdravým rozumem, zčásti z expertů, které ovšem měli lidé se zdravým rozumem navést správným směrem. „Jenže to samozřejmě dopadlo obráceně. Americký prezident podcenil skutečnost, že každý, kdo má zkušenosti se zahraniční politikou v posledních 20 letech, musí nutně být zločinec a patří do vězení, nikoliv do dalšího úřadu. Raději riskovat školácké chyby, než pouštět do svého týmu všeho schopné grázly,“ podotkl Hampl v komentáři.

Celý text naleznete zde

V Sýrii se podle Petra Hampla ukázalo, že tito „grázlové“ kolem Donalda Trumpa získali navrch.

„Takže se stalo, co se stát muselo. Staří harcovníci jsou vycvičení v intrikách a navíc se mohou spoléhat na nejrůznější pomoc zvenčí od médií až po tajné služby. Během několika týdnů se dokázali ‚dozorčích‘ zbavit a zcela převzali moc. V praxi to znamená, že americké zbraně jsou opět řízeny ze Saúdské Arábie,“ doplnil.

Naděje však umírá poslední, jak tvrdí Hampl, který věří, že Trump si nakonec svůj omyl uvědomí a udělá si mezi svými poradci pořádek. Jeho voliči se od něj prý jinak odvrátí, a protože se neopírá o žádné velké banky, nýbrž jen o své voliče, nastala by jeho politická smrt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…