Americký pravičák radí Rusku, jak má zatočit s USA a EU. Z jeho návrhů jde až mrazivá hrůza

10.09.2014 16:50

Americký konzervativní novinář Paul Craig Roberts opět kritizuje přístup Západu k řešení konfliktu na Ukrajině. Obviňuje Washington ze snahy rozpoutat novou studenou válku a radí Rusům, aby v zimě vypnuli kohoutek s plynem proudícím do Evropy.

Americký pravičák radí Rusku, jak má zatočit  s USA a EU. Z jeho návrhů jde až mrazivá hrůza
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Barack Obama, 44. prezident USA

„Někteří západní komentátoři hodnotí příměří na Ukrajině jako vítězství Ruska. Zdůvodňují to tím, že Ukrajina nemá vyřešenou otázku územních sporů, což vylučuje její členství v NATO. Já se ovšem musím ptát, jestli je vůbec možné příměří zachovat? Extremistické ukrajinské milice, které nejsou pod kontrolou Kyjeva, příměří odmítají. Miliardářští oligarchové instalovaní do vlády Washingtonem zase budou porušovat příměří na jeho rozkaz, aby poté mohli veškerou vinu svést na Putina,“ upozorňuje Roberts. 

„Je nepochybné, že cílem ruské vlády je udržet Ukrajinu mimo struktury NATO. Nicméně strategie Washingtonu, v rámci které provedl převrat na Ukrajině, do Kyjeva dosadil loutkovou vládu a rozpoutal násilí proti ruskému obyvatelstvu žijícímu na Ukrajině, má širší pozadí. Jinými slovy, strategické cíle Washingotnu jdou nad rámec členství Ukrajiny v NATO. Spojené státy předně chtějí rozvrátit ekonomické a politické vztahy mezi Evropou a Ruskem. Ukrajinu jen využívají jako nástroj k démonizaci Ruska,“ je přesvědčen Roberts. 

Dalším cílem Washingtonu je podle Robertse vybudovat vojenské základy na hranicích s Ruskem. „NATO využilo strachu Polska a pobaltských států z Ruska, když jeho generálové nahlas mluvili o údajném úmyslu Ruska napadnout východní Evropu. Z důvodů ochrany těchto států tedy NATO vytvořilo jednotky rychlého nasazení a plánuje dodávky vojenské techniky až k samotný hranicím s Ruskem. Bez ohledu na vývoj na Ukrajině Washington využívá celé situace k rozpoutání nové studené války,“ má jasno Roberts. 

Celý článek v angličtině najdete ZDE

„Mediální presstitutky ze Západu a většina politiků od samého začátku informují o konfliktu neobjektivně a zaujatě. Jediným jejich cílem je přesvědčit Američany a Evropany, že veškerá vina spočívá na Rusku. Přitom je to právě Washington, který nemá zájem na mírovém řešení problémů na Ukrajině. Evropská unie si nepočíná o nic lépe. Loutka Washingtonu Herman Van Rompuy do médií oznámil, že EU uvalila sankce na ruské energetické firmy Rosněfť, Grazprom Nefť a Transněfť, což jsou státní ruské podniky s obratem 27 miliard ročně,“ konstatuje Roberts. 

„Rusové by na tuto troufalost měli odpovědět tím, že v zimě bez varování vypnou plyn. Mělo by být v Putinově vlastním zájmu dostat Evropu z vlivu Washigntonu. Rázem by byly všechny státy západní i východní Evropy na kolenou a prosily by Moskvu, aby opět pustila kohoutky. Na to by měl Putin říci, že plyn dostanou pouze státy, které nejsou členy NATO. Tím by ofenzíva Washingtonu proti Rusku okamžitě skončila,“ navrhuje Roberts možné řešení. 

„Nepříčetní váleční štváči z řad amerických neokonzervatviců neustále vyčítají Obamovi, že je slabý a nerozhodný, protože nechce na Ukrajinu poslat americké vojáky. Neokonzervativci, kteří se podílejí na chodu země od času Billa Clintona, tvrdí, že pod vedením Obamy ztrácí NATO na rozhodnosti a síle. Nezbývá tedy nic jiného, než aby Rusko ukázalo svaly a dokázalo, že za delší konec provazu stejně tahá Moskva,“ uzavírá Roberts.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…