Andrej Babiš chce prý koupit velkou televizi. Vypadá to na ...

09.07.2013 9:20

Jaké má Andrej Babiš plány v mediální oblasti? Hospodářské noviny píší, že po nákupu vydavatelství Mafra se zajímá o koupi televize Prima. Podle dostupných informací je potvrzeno, že by chtěl velkou stanici, která si na sebe vydělá.

Andrej Babiš chce prý koupit velkou televizi. Vypadá to na ...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, majitel Agrofertu

Andrej Babiš již dříve prohlásil, že začíná budovat největší mediální dům v Česku. “Do tří let se stanu největším hráčem na českém trhu.“ Jeho kroky tomu nasvědčují. Nedávno podnikatel Babiš koupil vydavatelství Mafra. Nyní nově vlastní například deníky MF Dnes a Lidové noviny nebo zpravodajské servery iDnes.cz či Lidovky.cz a hudební TV Óčko. Už nyní je tak jedním z nejvlivnějších lidí v mediálním byznysu.

„Kdyby byla některá z hlavních televizí v České republice na prodej, tak by nás zajímala,“ řekl Libor Němeček, který má v Babišově Agrofertu na starosti nákupy firem. “Chtěli bychom velkou stanici, která si na sebe sama vydělá,“ dodal Němeček. HN připomínají, že v úvahu tak připadají Nova a Prima. Reálněji se prý jeví právě Prima.

Deník však uvádí i důvody, proč je případný nákup Primy velice obtížný. Současní vlastníci, tedy spoluzakladatel Ivan Zach a švédská mediální skupina MTG, tvrdí, že svůj podíl nechtějí prodat.

Andrej Babiš také není jediný, kdo má o Primu zájem. HN píší, že už přes rok se v ní snaží získat podíl finanční skupina J&T.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…