Andrej je prý Bůh a Babiš je jeho Prorok

03.12.2017 10:28

Publicista Vladimír Kučera, známý např. z pořadu Historie.cz České televize, odhaduje, jak bude vypadat demokracie v podání premiéra Andreje Babiše (ANO).

Andrej je prý Bůh a Babiš je jeho Prorok
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Andrej Babiš je už přes čtyři roky oficiálně součástí českého politického systému, ale celou dobu tento systém vykresluje jako prolezlý korupcí a volá po jeho proměně. V tom se ostatně shoduje s komunisty. Když se ti chopili moci, nastolili demokracii, ve které ty nesprávné demokraty popravovali, zavírali do vězení a stříleli na hranicích. Andrej Babiš podle Vladimíra Kučery plánuje nastolit demokracii podnikovou.

„Lze si to přeložit: místo parlamentní demokracie zavedeme demokracii podnikovou. 1. Šéf má vždy pravdu. 2. Nemá-li šéf pravdu, platí bod 1. To kolečko je hranaté. A všeci kradnú. Tak překonáme i demokracii lidovou. Zatím nás brzdí zaprodaná média, nespolupracující opozice, neziskové organizace, EU, havloidi, NATO, Soros, Kalousek, někteří nezařazení solitéři – chytří rebelové a kverulanti, a jak se praví ve starém židovském vtipu, taky cyklisti. Otravování této pakáže bychom ovšem mohli snadno umlčet. Doslova kouzelným proutkem. Vždyť my totiž takové čarovné ukazovátko už máme. Bojují za něj vehementně spojenci ANO – komunisté a okamurovci. Nazývá se referendum,“ píše Kučera na blogu Aktuálně.cz.

Celý komentář naleznete zde.

Publicista v ironickém duchu dodává, že by o vině či nevině Andreje Babiše (ANO) v kauze Čapí hnízdo měl také rozhodnout lid v referendu. Tomio Okamura se rád dovolává příkladu Švýcarska, kde se v referendech hlasuje o celé řadě věcí, a pokud jde o konání soudu prostřednictvím referenda, také tu existuje vzor, na který se můžeme odvolat. V dobách antického Řecka hlasovali svobodní občané o tom, kdo by měl být vyhnán z obce, protože se nechová dostatečně demokraticky.

„Navrhuji použít v případě Čapí hnízdo právě tento úžasný prostředek, který by měl být nadřazen všemu; moci zákonodárné, výkonné i soudní. Hlas lidu, hlas Boží. A Bůh je přece nade vším. A Andrej je Bůh a Babiš je jeho Prorok!“ pokračuje Kučera.

Aby byla zajištěna nestrannost hlasování, dohlíželi by na ně zelení mužíčci s puškami v rukou, jaké známe z Krymu, a aby to bylo dokonalé, výsledky pro jistotu sečtou v kancelářích Agrofertu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…