Andrýsová se připojí k Peake. Bez ní prý VV nemají budoucnost

17.04.2012 19:37

Poslankyně Věcí veřejných Lenka Andrýsová si stranu bez Karolíny Peake neumí představit. Nejen proto se k vicepremiérce pro boj s korupcí připojí při zakládání nové politické platformy.

Andrýsová se připojí k Peake. Bez ní prý VV nemají budoucnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Andrýsová

„Osobně si budoucnost VV bez Karolíny Peake dovedu jen těžko představit, byla symbolem sebereflexe v rámci strany,“ uvedla Lenka Andrýsová pro server iDnes.cz. „Pro mě osobně to je strašně složitá situace, stále věřím v program, ale kroky, které Karolína podniká, jsou velkým signálem, že změny zevnitř lze jen stěží učinit. Osobně stojím za ní a budu jí následovat v tom, že opustím stranu a poslanecký klub také,“ dodala.

Podle jejího názoru je možnost změn ve Věcech veřejných jen minimální. Pokud část jejich poslanců vystoupí, umí si Andrýsová představit lepší vyjednávání s koaličními partnery či napravení reputace celé politické skupiny.

„Hovořila jsem s ní o tom v posledních dnech,“ připustila v ČT, že s Peake již dříve o odchodu mluvila. Je to prý ale jen záležitost posledních dní, reakce na aktuální věc. „Není to věc, která by se vyvíjela během měsíce,“ ujišťovala. Neví prý ale, kolik je dalších stoupenců.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…