Ani jeden Američan. Tajná spojka. Útok na Babiše: Další souvislosti

14.10.2021 9:51 | Ze sítí

Slovenský opoziční levicový poslanec Ľuboš Blaha se zase jednou rozjel. Označil za podezřelé, že v kauze Pandora Papers, ve které figuruje i jméno Andreje Babiše (ANO), nenašel jméno jediného amerického politika. Zato objevil podle něj několik velmi zajímavých souvislostí. Nahlédněte.

Ani jeden Američan. Tajná spojka. Útok na Babiše: Další souvislosti
Foto: Screen DVTV
Popisek: Investigativní novinářka Pavla Holcová

Anketa

Chcete Andreje Babiše za příštího prezidenta?

68%
20%
hlasovalo: 45518 lidí

„Přátelé, věříte na náhody? V politice? Tak schválně sledujte, co jsem našel. Týká se to Česka i Slovenska,“ spustil Blaha.

Ukázal prstem na kauzu Pandora Papers, ve které na tisíce lidí po celém světě prasklo, že využívaly daňových rájů. Využíval je i Andrej Babiš, který si ještě v roce 2009 poslal přes síť firem v Panamě asi 380 milionů korun, za které koupil několik nemovitostí ve Francii včetně zámečku.

„Nejdu teď obhajovat Babiše, ale zajímá mě to načasování,“ zdůraznil Blaha. Pokud někdo zveřejní kompromitující materiál týden před volbami, je to jasná snaha politicky zničit Babiše. Ne, ubezpečuji vás, že takovéto náhody neexistují,“ konstatoval Blaha.

A rozhodl se podívat, kdo za kauzou Pandora Papers stojí. Našel ze svého pohledu zajímavé jméno, které je spojeno i se Slovenskem. Jedná se o novinářku ze serveru Investigace.cz Pavlu Holcovou. 

„To je ta stejná novinářka, která po vraždě Jána Kuciaka šířila konspirace o propojení slovenské vlády a italské mafie. Jak se ukázalo, všechno to byly účelové lži, které měly povalit vládu Roberta Fica. Samozřejmě, že Holcová v tom není sama. A teď to začne být zajímavé,“ nadechl se Blaha k pořádnému závěru.

„Holcová spolupracovala s americkou nevládní organizací ICIJ se sídlem ve Washingtonu. A shodou okolností se v Pandora Papers neobjevilo jméno jediného amerického politika. Zato se kopalo do Rusů, do Čechů a do různých politiků, kteří jsou pro Američany nepohodlní. Z Ruska zaznívají hlasy, že tento únik informací působí spíš jako operace americké tajné služby,“ upozornil Blaha.

„Schválně se podívejte, kdo tuto nevládní organizaci financuje. Nadace otevřené společnosti George Sorose. Bingo. Jen připomínám, že Babiš se vymezoval vůči migraci a tady strejda George je sluníčkářský král,“ pokračoval v palbě slovenský poslanec.

Ukázal prstem také na investigativní tým Bellingcat. Bellingcat je webový portál založený britským občanským žurnalistou Eliotem Higginsem.

„Tato nevládní organizace Bellingcat dlouhodobě útočí na Vladimira Putina. A v Rusku byli její členové nedávno označení za zahraniční agenty. Zlé jazyky říkají, že když americké zpravodajské služby potřebují uveřejnit špínu na politiky na světě, které potřebují zničit, dělají to přes takovéto nastrčené nevládní organizace,“ upozornil Blaha.

Pavla Holcová podle Blahy hraje roli americké spojky do střední Evropy a pracuje na tom, aby se vylévala špína na Vladimira Putina nebo na nepohodlné politiky ze střední Evropy, jako je v Česku Andrej Babiš a Robert Fico na Slovensku.

„Výsledek? V Česku se k moci dostane tvrdá proamerická vláda, která bude šířit nenávist vůči Rusku a vítat migranty. A na Slovensku? Také dosadili proamerickou vládu, která na slovo poslouchá a šíří primitivní rusofobii. ... A my tu předstíráme, že tyhle věci se dějí úplně náhodně, spontánně, bez jakýchkoliv postranních zájmů. Prostě si sedla partička novinářů a aktivistů a bum, takhle nějak to vyšlo: Majdany, barevné revoluce, Slušné Slovenska a tak. To všechno jsou jen takové spontánní náhodičky. Kosmické náhody. Zbavili se Roberta Fica i Andreje Babiše. A shodou okolností se za těmito akcemi objevují ta stejná jména. Soros, Holcová, Deník N, Bellingcat, ICIJ, dokola to samé,“ nedal se zastavit Blaha.

A pak to uzavřel poslední radou.

„Já do toho Američanům nechci kecat, ale občas je fajn vyměnit důstojníky. Jinak už to nevidí jen slepý,“ zaznělo od slovenského opozičního zákonodárce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…