Ať to padne na d*žku. Xaver a Holec už pohřbili ODS, zlé info

30.09.2021 9:54 | Ze sítí

Při kuřáckém dýchánku probral moderátor Luboš Xaver Veselý s komentátorem Petrem Holcem řadu témat. Například spojení Piráty a ODS. „Šéf konzervativní strany říká: Volte moji stranu, volte mě, a volíte revolucionáře. Já to nechápu,“ řekl Holec. A Xaver se pochlubil, že mluvil se zasloužilým členem ODS, který řekl: „Já doufám, že to padne na držku.“ A kvůli STAN bude prý u Pirátů vzpoura.

Ať to padne na d*žku. Xaver a Holec už pohřbili ODS, zlé info
Foto: Repro Youtube
Popisek: Luboš Xaver Veselý diskutuje o volbách s komentátorem Petrem Holcem

Anketa

Je podle vás Viktor Orbán diktátor?

6%
82%
hlasovalo: 29730 lidí
Holec byl rád, že se svět vrátil do normálních kolejí a všichni jsou ve svých rolích, když Piráti k billboardu Andreje Babiše ilegálně přidali svůj. Znervóznilo ho totiž, že Ivan Bartoš začal prohlašovat, že má problém s muslimskou Evropou. „A jejich poslanec Kopřiva se na twitteru vyznal z té velké radosti, že si Berlíňani v referendu odhlasovali to vyvlastňování bytů. A tak jsem si říkal, že svět je zase na chvíli v pořádku, Piráti jsou zase Piráti, všechno nám ukradnou,“ radoval se komentátor, že Piráti dostávají svému názvu. Pro úplnost ovšem dodejme, že Kopřiva následně prohlásil, že vyvlastňování bytů rozhodně neschvaluje.

Naopak, radost nemá z šéfa SPOLU, Petra Fialy. „Šéf konzervativní strany a on kde chodí, tam říká, že bude vládnout jen s Pirátama. Takže šéf konzervativní strany říká: Volte moji stranu, volte mě, a volíte revolucionáře. Já to nechápu.“ Xaver uvedl, že mluvil s jedním zasloužilým členem ODS, u kterého raději nezmiňoval, zda kandiduje či ne. A ten mu prý řekl: „Já doufám, že to padne na držku.“ Holec prohlásil, že takovýchto členů je většina a že se jedná o zoufalou situaci. „Když si členové své vlastní strany přejí, aby ta strana dopadla špatně, došlo k nějaké obrodě a vrátila se k rozumu,“ dořekl.

Kromě toho komentátor hodnotil i nedělní debatu. „Neviděl jsem debatu, viděl jsem štěkání,“ neměl valné mínění o konfrontaci předsedů stran. I Xaver souhlasil, že debata byla příšerná a dodal, že nemůže pochválit vůbec nikoho. „Všichni jsou nadrilovaní tím, co jím říkají ti lidé, co dělají mediální školení. Já jsem taky roky dělal mediální školení, vím, co se těm lidem říká. A oni jim říkají: Vymezte se, nebojte se zaútočit, bouchněte pěstí do stolu, ať ti lidi vědí, že jste ten pevný vůdce. A oni se všichni řídí podle stejných pravidel,“ komentoval radní ČT a rýpl si, že nechali předsedy dvě a půl hodiny stát, takže Vojtěch Filip prý vypadal, jako že zkolabuje.

Petr Fiala byl dle Xavera na pokraji sil a bez energie, jako vždy slušný, ale mrtvý. Holec kritizoval, že v debatě bylo celkem osm lídrů. „Dejte osm kohoutů do jedné klece a jak to skončí? Kohoutí zápasy, ne?“ glosoval. Dle Xavera se takto divák nic nedoví, zvlášť když má lídr na odpověď jen 30 sekund. „A když někdo začne odpověď ‚Podívejte se, to máte tak, tak máte čtyři sekundy pryč.‘ To je opravdu... A teď mám pocit, že ty televize zvou čím dál více lidí do toho studia,“ kritizoval moderátor a zažertoval, že výhledově pozve ČT na Strahovský stadion všechny kandidáty všech stran. „A nahoře, jak je taková ta věžička, tak tam bude stát Jakub Železný a bude klást ty otázky,“ doplnil scénář. Ale Holec si trval na tom, že na ČT je jen jeden „megaloman“, který na takovou „megašou“ má patent, a Jakub Železný zatím pouze kráčí v jeho stopách. „Vašík,“ věděl Xaver hned, koho má na mysli.

Holec soudí, že česká politická scéna je rozdrobená a že „hrozí“, že se do Poslanecké sněmovny dostane 8 stran. Odhaduje, že za spojení se Starosty bude u Pirátů vzpoura. „Po volbách, až si uvědomí, že STAN zaplatili kampaň, sami spadli pod volební výsledek STAN, a ještě v případné vládní koalici neprosadí vůbec nic, protože tam budou jenom do počtu,“ míní. Revoluční myšlenky pak Pirátům budou k ničemu, říká. STAN dle něho připomíná prostitutku, protože už se přidali k TOP 09, když ztratila atraktivitu, tak stranu opustili, chtěli se přidat k lidovcům, ale to jim nevyšlo a nyní mají Piráty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…