Až 50 000 Kč za měsíc, jídlo, dovolená. Když budete „pravá ruka“ Richterové

20.05.2023 22:50

Česká pirátská strana vypsala personální výběrové řízení; hledá „pravou ruku“ pro místopředsedkyni Poslanecké sněmovny Olgu Richterovou. Slibuje například práci v „laskavém prostředí“, chutné stravování, plat 45 až 50 tisíc korun.

Až 50 000 Kč za měsíc, jídlo, dovolená. Když budete „pravá ruka“ Richterové
Foto: Hana Brožková
Popisek: Olga Richterová

Pirátská strana zveřejnila na svém fóru, že pro svou členku, místopředsedkyni Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Olgu Richterovou hledá někoho na pozici koordinátor/-ka týmu a administrativní podpora týmu Richterové. Konkrétně politička potřebuje pomoc s koordinací podpůrného a odborného týmu místopředsedkyně a s tématy, kterým se Richterová věnuje.

Anketa

Má ministr financí Zbyněk Stanjura vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 44419 lidí
Důraz Piráti kladou na to, aby nový/-á pracovník-/ice byl/-a Richterové skutečně nápomocen/-cna, doslovně má plnit funkci „pravé ruky místopředsedkyně“ a připraven/-a má být i na „rychlé slaďování neočekávaných událostí“. Samozřejmosti pak je kontrola komunikačních kanálů a propagace práce Richterové pro sociální sítě, prý „pokud bude zájem a nápad“.

Budoucí asistent či asistentka bude mít mimo jiné na starosti také přípravu schůzek, organizaci kulatých stolů, seminářů a dalších akcí v prostorách Poslanecké sněmovny, organizaci zahraničních služebních cesta a dohled nad denní agendou místopředsedkyně Sněmovny. Kladen důraz je také na schopnost „práce pod tlakem a improvizace“.

Odměnou pak bude měsíční částka ve výši 45 až 50 tisíc korun. Pět týdnů dovolené. Piráti také slibují například „chutné závodní stravování, přátelské a inspirativní prostředí poslaneckého klubu Pirátů, možnost být v centru realizace pirátského programu a sledovat zblízka účast ve vládě a možnost poznat zajímavé a dynamické pracovní prostředí v historickém centru Prahy“.

Výběrové řízení bude tříkolové. V rámci 1. kola budou vyhodnoceny životopisy a motivační dopisy, 2. kolo bude formou osobního pohovoru, 3. kolo bude tzv. „ve Sněmovně na zkoušku“. Nejlepších kandidáty/-ky pak čeká „background check“, tedy prověření informací poskytnutých uchazečem o zaměstnání v životopisu a sdělených v průběhu přijímacího pohovoru.

O výběru rozhoduje výběrová komise, v níž Richterová zasedá. Komise si dle informaci vyhrazuje zároveň právo to výběrové řízení zrušit. Pracovní místo má být k dispozici od srpna, nejpozději od září tohoto roku po dobu výkonu funkce Olgy Richterové coby místopředsedkyně Poslanecké sněmovny.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…