Babiš a Faltýnek byli vydáni k trestnímu stíhání

19.01.2018 13:50

Po několikahodinové slovní přestřelce je definitivně jasno. Pánové Andrej Babiš a Faltýnek (oba hnutí ANO) byli většinou poslanců vydání k trestnímu stíhání.

Babiš a Faltýnek byli vydáni k trestnímu stíhání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání o žádosti o vyslovení souhlasu k trestnímu stíhání poslanců Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka

Zanedlouho budou v zahraničí o České republice říkat, že naše země má trestně stíhaného předsedu vlády v kauze možného dotačního podvodu. Poslanci totiž před druhou hodinou odpoledne rozhodli většinou 111 hlasů o tom, že premiér Andrej Babiš a Jaroslav Faltýnek mají být zbaveni imunity a vydání k trestnímu stíhání v kauze Čapí hnízdo.

Ze 180 přítomných poslanců pro vydání zvedli ruku jak zákonodárci z řad ODS, tak Piráti, SPD Tomia Okamury, komunisté, lidovci, poslanci TOP 09, ČSSD i hnutí STAN. Proti se postavilo jen 69 poslanců hnutí ANO. Jeden poslanec hnutí ANO, pravděpodobně sám premiér Babiš, hlasoval pro vydání. Předseda vlády v pátek dopoledne avizoval, že zvedne ruku pro své vydání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…