Babiš bude na ekonomickém fóru v Indii jednat s premiérem Módím

18.01.2019 6:19

Návštěvou ekonomického fóra Vibrant Gujarat Summit ve státě Gudžarát zahájí dnes premiér Andrej Babiš svou dvoudenní cestu do Indie. Na fóru se setká s indickým premiérem Naréndrou Módím a hlavním ministrem Gudžarátu Vidžajem Rupáním. Spolu s českou ministryní průmyslu a obchodu Martou Novákovou vystoupí Babiš také na česko-indickém podnikatelském semináři.

Babiš bude na ekonomickém fóru v Indii jednat s premiérem Módím
Foto: screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci.

Česko patří mezi partnerské země letošního devátého ročníku ekonomického fóra, které se ve státě Gudžarát koná každé dva roky. Podle listu The Indian Express by se měli akce vedle Babiše zúčastnit například dánský premiér Lars Lökke Rasmussen, maltský premiér Joseph Muscat, uzbecký prezident Šavkat Mirzijojev či rwandský prezident Paul Kagame.

Na schůzce s Módím by podle materiálu, který k Babišově cestě dostala česká vláda, mohlo být uzavřeno prohlášení o strategickém partnerství ČR a Indie. Mezi tématy bude figurovat hospodářská spolupráce, spolupráce malých a středních podniků i otázky spojené s partnerstvím mezi EU a Indií.

Indie patří k nejdůležitějším obchodním partnerům Česka v Asii. Saldo vzájemného obchodu je v posledních letech poměrně vyrovnané, český vývoz mírně zaostává za dovozem. Vývoz českých firem do Indie činil v roce 2017 15,5 miliardy korun, opačným směrem mířilo zboží za 18,5 miliardy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…