Babiš dnes odletí na dvoudenní návštěvu Izraele

22.01.2020 6:09

Premiér Andrej Babiš dnes odletí na dvoudenní návštěvu Izraele, kde se ve čtvrtek zúčastní za přítomnosti francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, ruské hlavy státu Vladimira Putina nebo německého prezidenta Franka-Waltera Steinmeiera světového fóra o holokaustu. Už dnes Babiše čeká jednání s izraelským prezidentem Reuvenem Rivlinem či s premiérem Benjaminem Netanjahuem.

Babiš dnes odletí na dvoudenní návštěvu Izraele
Foto: Facebookový profil Andreje Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Během dvou dnů se předseda české vlády, který se kvůli návštěvě Izraele tentokrát nezúčastní současně probíhajícího Světového ekonomického fóra ve švýcarském Davosu, setká také s českými přeživšími holokaustu, předsedou Evropského židovského kongresu Mošem Kantorem, odborníkem na Blízký východ Amosem Giladem nebo s vedoucím styčného úřadu ČR v Ramalláhu Petrem Starým. Dnes se Babiš zúčastní také slavnostní večeře podávané prezidentem Rivlinem.

Mezi řečníky na fóru o holokaustu v jeruzalémském památníku Jad vašem, které se koná 75 let od osvobození vyhlazovacího tábora v Osvětimi, budou kromě Putina, Macrona, Steinmeiera, Rivlina či Netanjahua také americký viceprezident Mike Pence nebo princ Charles. Akce se naopak nezúčastní polský prezident Andrzej Duda. Polákům vadí, že mu organizátoři nedali prostor vystoupit s projevem.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…