Babiš může zlevnit potraviny? Tak proč Fiala nezlevní elektřinu? Otázka na tělo

01.09.2023 15:59 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Komentátorovi není jasné, proč se premiér Fiala stále opírá o Andreje Babiše, například v tématu drahoty potravin. „Pokud tento politický eunuch – a mám docela podezření, že nejen politický – mluví o snižování cen, tak proč neřeší ceny energií? Ty se přece promítnou prakticky do všeho ostatního,“ namítá na premiérova slova o zlevňování.

Babiš může zlevnit potraviny? Tak proč Fiala nezlevní elektřinu? Otázka na tělo
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Na FSV našli nový způsob, jak pomoci české armádě. Za účast na výcviku aktivních záloh by studenti dostávali kredity. Vyučující Jan Kofroň uvedl: „Mělo by být samozřejmostí, že mladí jsou členy aktivních záloh a podílejí se na naší obraně.“ Vzhledem k tomu, jakou má FSV pověst, zlepší se nebo zhorší bojeschopnost české armády, když budou v aktivních zálohách?

Myslím, že by se univerzitní obec měla snažit být apolitická, což se bohužel samozřejmě neděje a většina univerzit se dvoří stávajícímu globalistickému korporátně fašistickému režimu. Jinak, šlo-li by vskutku o obranu naší země, pak přimhouřím oko. Ovšem zde jde opět pouze a jen o dvoření se onomu výše zmíněnému režimu v zájmu rusofobie a tažení na Rusko kvůli – krom jiného – zprivatizování jeho zdrojů. Pochopitelně nikoliv námi.

Šíří se satira, že prezident Petr Pavel dodatečně podepíše Chartu 77. Žertovný článek je ovšem psaný velice seriozním tónem, dokonce se asi najdou tací, kteří by tomuto „hoaxu“ věřili. Není to spíš trochu smutné, že nám něco takového přijde reálné?

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29566 lidí
Je to vskutku tragikomické, ale vzhledem k Pavlově všehoschopnosti a podbízivosti se není čemu divit. Bohužel je smutné, že máme na postu prezidenta osobu, která všechny své morální přešlapy hází na to, že mu tu něco vysvětlila babička, tu zase tatíček či přátelé ze Sovětského svazu. Nyní mu všechno vysvětluje zase loutkář Petr Kolář. Nu což, někteří z nás se s páteří a ctí nepotkají za celý život. Ostudné je, že zrovna z takových osob se povětšinou rekrutují vrcholní politici a jakože naše elity vůbec. Nedělejme si iluze. You have to be selected to be elected, tedy musíte být vybrán, abyste byl zvolen. A vybrán na vrcholnou politickou funkci budete těmi v zákulisí jen tehdy, jste-li úplatný, vydíratelný, hloupý nebo v jakémkoliv poměru oněch tří důležitých potřebných kritérií.

Začal platit Evropský akt o digitálních službách (DSA). Eurokomisařka Jourová k tomu prohlásila: „Tady byl obrovský rozpor v tom, že ty sítě mají obrovský vliv, a nemají přitom žádnou odpovědnost.“ Když jsme tak u toho, komu je odpovědná Jourová? Kdo ji volil, nebo zbytek eurokomisařů?

Myslím, že „obrovský vliv a přitom žádnou zodpovědnost“ mají právě bezpáteřní a bezcharakterní pazgřivci a oportunisti typu Jourové, kteří slouží vždy bez výhrad a za úplatu vládnoucímu režimu. Ať už je jakýkoliv. Politruci z bruselského politbyra jsou v drtivé většině odloženým odpadem národních politických kruhů, které už sami o sobě jsou rovněž z velké části odpadem.

Jistý Jaroslav Král vymyslel, že by se mělo omezit volební právo seniorů a to maximální věkovou hranicí. Opírá se o svou zkušenost, protože jeho babička „volila Babiše, protože jí milá paní na náměstí dala koblihu“ a důchodci rozhodují o věcech, které se jich týkat nebudou. Jeho myšlenky už odsoudil komentátor Marek Stoniš. Co si myslíte o omezování volebního práva kvůli věku?

Netuším, kdo je jistý Jaroslav Král, ale tohoto jeho nápadu – mimochodem nejde o nic nového pod sluncem – zřejmě další morální bahňák s totalitním smýšlením. Tolik k tomu, co si myslím o omezování volebního práva z důvodu věku. Současní soudruzi by rádi nahrazovali zkušenosti lidí, kteří si odpracovali a zažili své aktivismem a vymytými mozky mladých studentů, které spin doktoři dokáží utvořit k obrazu svému. 

Premiér Petr Fiala a jeho vláda prohlašují, že „kdyby Babiš chtěl, tak může ceny potravin snížit“. Bývalý prezident Václav Klaus se k tomu staví skepticky. „Že v historii lidstva každý Rockefeller, každý Baťa, každý byznysmen může snížit libovolně cenu, aby potěšil své odběratele, to je fakt humorné. Takhle je možné ekonomiku popisovat snad pro žáky mateřských nebo základních škol, ale ne pro reálný svět,“ okomentoval tuto myšlenku. Myslíte, že Babiš skutečně mohl snížit cenu potravin?

Moc nerozumím tomu, proč ukrajinský premiér Petro Fialenko pořád řeší Babiše. Teď v souvislosti s cenou potravin. Zaprvé nevím, proč by Babiš měl chtít snížit ceny potravin – chápu-li správně těch, co produkuje Agrofert. Šlo by navíc jen o nějakou potravinovou výseč. Pokud tento politický eunuch – a mám docela podezření, že nejen politický – mluví o snižování cen, tak proč neřeší ceny energií? Ty se přece promítnou prakticky do všeho ostatního. A lidem se navíc nekřesťansky zvyšují náklady na bydlení, aby si bafuňáři ČEZu dali přemrštěné bonusy. A co vládou plánované snižování valorizace důchodů a zvyšování minimálních plateb u živnostníků? Likvidace českých občanů ze strany vládní kolaborantské junty pokračuje dle notiček Bruselu, Washingtonu a Berlína.

Německu se nedaří dobře. Firmy se stěhují, důvěra ve vládu je malá, ekologické šílení se začíná pomalu zajídat. Na základě historických zkušeností, myslíte, že Evropa má dobré vyhlídky, když jsou Němci nespokojení?

Nespokojení Němci sami o sobě nic neznamenají. V paralele třeba s dobou před druhou světovou válkou by bylo třeba přidat – nejen finanční – podporu ze strany Anglosasů. Evropa nemá dobré vyhlídky navzdory spokojenosti či nespokojenosti Němců. A současná nekritická ukrofilie a vysávání Evropy skrze Ukrajinu ve prospěch USA naši situaci jen zhoršuje. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hg, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepikapi , 01.09.2023 16:38:58
Velkým problémrm Česka zůstává kohorta nýmandů,po posledních volbách oživlých,kteří se neumí orientovat v současnosti,kde trapně padají na hubu a rádoby vtipně se přehrabují v minulosti,jako kdákající kur na hnojišti,v minulosti jež už nikoho nezajímá a nemá pro naši zemi přínos,jen měsíc vlády loutkového premiéra Fialy a jeho zlodějského přístupu k obćanům,musí stát naši zemi miliardy korun,které nám už bohužel navzdory jeho cukrově falešným hláškám nikdo nevrátí.

|  19 |  0

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…