Babiš odstartoval kampaň. Tohle všechno plánuje s českými a moravskými městy

03.09.2018 15:17

Předseda vlády Andrej Babiš zahájil kampaň před podzimními volbami. Postavil se před novináře a začal ze široka. „Naše menšinová vláda hnutí ANO vládla 205 dní a všichni na to vzpomínáme," pravil. Poté předestřel, co hodlá s českými a moravskými městy provést, pokud občané dají důvěru jeho hnutí.

Babiš odstartoval kampaň. Tohle všechno plánuje s českými a moravskými městy
Foto: Úřad vlády ČR
Popisek: Premiér Andrej Babiš v Itálii a na Maltě jednal o migraci

Babiš předstoupil před novináře a oznámil, že jeho hnutí startuje další předvolební kampaň - tentokrát ke komunálním volbám. Předseda vlády si je prý vědom toho, že komunální politika je o každodenních problémech občanů, o tom, že nemají kde bydlet, o tom, že nemají kde parkovat, o tom, že nemají kudy jet kvůli uzavírkám.

„Je to taky o dostupnosti mateřských škol, základních škol i o dostupnosti sportovišť. A tohle všechno znamená co? To znamená investice. A menšinová vláda hnutí ANO, po těch 205 dnů, co jsme vládli a všichni na to vzpomínáme, jsme vyjeli do krajů a připravovali jsme plán investic," doplnil Babiš.

Investiční potenciál obcí a měst je podle Babiše obrovský. Na účtech prý mají desítky milionů korun, které mohou využít. „Takže ty investice, my jsme je zmapovali, my je připravujeme a my připravujeme dlouhodobý investiční program na deset let," pochvaloval si předseda vlády před kamerami České televize.

„Brno je rozkopáno a já to považuji za pozitivní,“ prohlásil primátor Vokřál

Primátor Brna Petr Vokřál (ANO) doplnil, že to, co jeho městská vláda dokázala zařídit, jsou jen některé věci. Z toho, že se něco nepodařilo, nařkl své předchůdce. Neměli prý připravené projekty, do kterých by se dalo investovat. Proto se v prvé fázi své vlády ANO a jeho koaliční partneři věnovali přípravě projektů. „My jsme za ty čtyři roky úplně ostudu neudělali. Pevně věřím, že Brno je na vzestupu. Pokud přijedete dneska do Brna, tak Brno je rozkopáno. Já to beru jako pozitivní věc, protože se konečně začalo stavět," zaznělo z úst primátora Brna.

Brňané se prý také mohou těšit na kulturu. Vokřál otevřel téma nového koncertního sálu ve městě pro 1200 návštěvníků. Vokřál doufá, že se ho podaří postavit během čtyř let. Stát by měl asi 1,4 miliardy. A možná dojde i na sportoviště. Vokřál doufá, že hokejová Kometa bude mít jednou novou halu, ve které získá další mistrovský titul. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…