Babiš prý ví, proč nechce vojáky USA na našem území. Nepříjemná slova od Bohumila Doležala

17.06.2015 22:15

Politolog Bohumil Doležal se v komentáři uveřejněném na Svobodném fóru ptá, proč vlastně Andrej Babiš (ANO) nestojí o americkou přítomnost v Česku. Jde o úvahy USA, že by bylo možné ve východní a střední Evropě rozmístit těžkou vojenskou techniku a pár tisíc vojáků. Česká politická reprezentace je k tomu ovšem zdrženlivá.

Babiš prý ví, proč nechce vojáky USA na našem území. Nepříjemná slova od Bohumila Doležala
Foto: ČT
Popisek: Bohumil Doležal

„Mínění vládních představitelů vyjádřila nekorunovaná hlava české politiky Andrej Babiš: pokud chtějí některé státy rozmístit americké vojáky na svém území, je to prý jejich věc, protože k tomu asi mají nějaký důvod, pokud jde o ČR, pan Babiš k tomu žádný důvod nevidí. Takže naši sousedé mohou být klidní: i když to Američanům dovolí, ČR je jen kvůli tomu nenapadne. To, že pan Babiš nevidí žádný důvod, není ostatně překvapivé, ví ze zkušenosti, že jsme v pohodě přežili ‚normalizaci‘, a tak snadno přežijeme i její případné repete v novém hávu. Tedy aspoň on,“ píše politolog.

Rozmístění vojáků USA by mohlo odradit ruského prezidenta Vladimira Putina od pokračování v agresivní politice. Šlo by spíše o gesto, Rusové by i na našem území dokázali být v krátkém čase a ve velkém počtu, přítomnost vojáků USA by je ale od tohoto nápadu mohla odradit.

Kromě případné ruské agrese se ale Doležal obává ještě jedné věci – poněkud prohnilé české společnosti, která neprojevuje žádnou vůli k obraně vlastního státu, vlastní svobody. Česko se dnes znovu chce tvářit jako most mezi Východem a Západem a možná na to doplatí.

  • Celý text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…