Babiš s Okamurou dostali ocenění jako králové nesmyslů. Není to vtip

16.03.2019 11:27

Český klub skeptiků Sisyfos již tradičně udílel cenu Bludný Balvan za šíření největších vědeckých nesmyslů. Mezi držiteli ceny za rok 2018 najdeme předsedu vlády Andreje Babiše (ANO) a předsedu hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamuru.

Babiš s Okamurou dostali ocenění jako králové nesmyslů. Není to vtip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura ve sněmovně

Anticeny Bludný balvan byly v březnu 2019 udělovány už pojedenácté. Mezi záporně oceněnými osobnostmi českého veřejného života najdeme i politiky. Vévodí jim předseda vlády Andrej Babiš (ANO), který obdržel Zlatý balvan v kategorii družstev. V jednom týmu se s ním ocitl předseda SPD Tomio Okamura či Radek Koten ze stejného hnutí, který českou veřejnost varoval před nebezpečím, jež podle něj představují mikrovlnky.   

„Začněme ale s naším laudatiem hezky popořádku od největšího světového epidemiologa Tomia Okamury. Protože oficiální autority zarytě mlčí, musí před nebezpečnými chorobami informovat národ svou autoritou sám. V říjnu loňského roku tak vydal varování, že: ‚V těchto dnech se ve státech Evropské unie objevily vzácné případy západonilské horečky a opičího moru. Zemřeli čtyři lidé včetně jedné české ženy. Tyto případy mají bez jakékoliv pochyby souvislost s ilegální migrací. Hnutí SPD dlouhodobě upozorňuje, že s migrační politikou EU přímo souvisí obrovská zdravotní rizika pro populaci Evropy. Zdravotní rizika s dopředu těžko předvídatelným dopadem. Hnutí SPD jako jediná parlamentní síla jednoznačné odmítá migrační politiku EU,‘ napsal expert na plyšáky a exotické choroby pan Okamura na svém facebooku. Zvláště nebezpečný by pro naše občany mohl být onen opičí mor. Zní to pěkně exoticky, takže bacha na něj, lidi. To, že nemoc lékaři neznají a vyskytuje se pouze v dětské hře, není podstatné. Důležité je vyvolávat paniku a strach. Takže sdílejte, než to smažou!!!“ tropí si spolek žerty z Okamury.    

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Mezi další oceněné patřil předseda vlády Andrej Babiš (ANO). „Jak se národu v březnu svěřil v pořadu Otázky Václava Moravce, bere dokonce homeopatika na křivdu. To se nám všem, samozřejmě, ulevilo, protože, když se bude cítit naším balvanem ukřivděn, prostě si dá pár cukrových kuliček a hned bude všechno v pohodě,“ napsali k tomu členové spolku.   

Není bez zajímavosti, že vítězové si zpravidla nechodí své ocenění převzít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…