Babiš ve Francii: Němcová to opět nerozdýchala. Fiala se bude divit

11.01.2023 9:35 | Ze sítí

Úterní cesta Andreje Babiše do Paříže překvapila mnohé. Setkání s Emmanuelem Macronem jako zlatý hřeb finále volební kampaně někteří vydýchávali hodně těžko. Miroslava Němcová se opřela nejen do Macrona, ale i do nejbohatšího podnikatele světa Arnaulda, kterého označila za „predátora" a naznačila jeho spojení s Ruskem.

Babiš ve Francii: Němcová to opět nerozdýchala. Fiala se bude divit
Foto: Facebook Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš a nejbohatší člověk světa Bernard Arnault

Jednání Babiš – Macron mělo probíhat asi čtyřicet minut a zabývat se Ukrajinou, energetickou krizí i dalšími aktuálními tématy.

Ještě před setkáním s Emmanuelem Macronem se navíc český expremiér v Paříži sešel s podnikatelem Bernardem Arnauldem, nejbohatším Francouzem.

„Bavili jsme se především o charitě a investicích do výzkumu ve zdravotnictví, ale samozřejmě i o celkové situaci ve světě a o válce na Ukrajině. Bylo to skvělé a měl jsem možnost poznat i jeho syna, ostatně všech pět jeho dětí pracuje ve firmě, což je samozřejmě sen každého podnikatele. Strašně skromný a příjemný pán,“ prozradil Babiš po schůzce.

„AB posnídal s BA = Bernard Arnault, nejbohatší muž světa,“ poznamenala k tomu na twitteru senátorka ODS Miroslava Němcová. Tu šokovalo už to, že Babiš se dva dny před volbami v Paříži sejde s prezidentem Emmanuelem Macronem. „Nevím, jak se stane, že prezident Francie přijme řadového poslance z ČR,“ podivuje se senátorka.

Babiše s Macronem pojí blízké osobní vztahy, soukromě spolu večeřeli i v říjnu, když francouzský prezident přiletěl do Prahy na summit EU.

„Je přece jasné, že ho AB pouze zesměšní a zneužije pro svou kampaň. ,Já a můj kamarád Emmanuel jsme jediní, kdo jedná a zařizuje mír a blahobyt‘,“ hrozila se Němcová. A nechápala, že „Macronovi poradci neví, která bije“.

S Arnaultem, který vloni přeskočil Elona Muska v čele žebříčku nejbohatších lidí světa, si podle senátorky je Babiš docela podobný, a to nejen vizáží. Ale třeba také tím, že ve Francii o Arnaultovi píšou jako o predátorovi.

Nejvíce ale Němcové vadí něco jiného. „Francouz je nositelem Puškinovy medaile a v r. 2003 přivítal Putina na svých vinicích. Třeba poradil AB, jak na to,“ obává se senátorka.

Setkání s Macronem zklamalo mnohé další, někteří ale od twitteru přikročili i k akci. Třeba bývalý český europoslanec a exeurokomisař Pavel Telička.

„Dlouho jsem váhal, ale nakonec před chvílí jsem napsal některým politikům do Francie osobní názor na to, jak nešťastné je, že se Macron přijetím Babiše nechává zatahovat do předvolební kampaně někým, kdo je názorově a hodnotově úplně někde jinde,“ avizoval na sociální síti někdejší lídr kandidátky Babišova hnutí ANO.

Francouzskou misi Andreje Babiše po svém okomentoval i Petr Kolář, hlavní tvůrce kandidatury Petra Pavla. „Andrej Babiš má fotku s Emmanuelem Macronem, prezidentem Francie. Generál Pavel je nositelem Řádu čestné legie Francie a francouzského Válečného kříže za záchranu 53 francouzských vojáků ve válce v bývalé Jugoslávii. Tož tak, každý po svém,“ poznamenal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Usyčená babajaga z knihovny., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHlustvisihák , 11.01.2023 13:07:42
Kdy ji praskne cévka? Až zjistí, že Babiš bude zvolen už v prvním kole?

|  5 |  0

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…