Babišova deka. Vytáhli Havlíčka z postele. Ve 2.15 ráno. Toto jim napsal

21.07.2020 11:43

Vstávat a budovat ekonomiku, vyzývá marketér Jakub Horák. Že Karel Havlíček podle Andreje Babiše vstává ve čtvrt na pět je podle něho málo. Má vstávat ve 2:15, jinak Česko vzkvétat nebude. A zorganizoval ministrovi budíček. Ministr poděkoval a popřál dobré ráno. A po vyjednání balíku půjček v EU se přidal i Andrej Babiš pod dekou.

Babišova deka. Vytáhli Havlíčka z postele. Ve 2.15 ráno. Toto jim napsal
Foto: Repro Twitter
Popisek: Andrej Babiš odpočívá po sumitu EU

Jednou z hlavních pochval, kterými Andrej Babiš častuje svého ministra dopravy a průmyslu a obchodu, je, že je workoholik a vstává dříve než on. „Ministr Havlíček je nejpracovitější ministr, vstává dokonce o půl hodiny dříve než já. Vstává, myslím, ve čtvrt na pět,” řekl premiér a dále u Havlíčka pochválil, že má tah na branku a když se stala vlaková nehoda, okamžitě vyrazil na místo.

Z Babišovy logiky se rozhodl udělat téma marketér Jakub Horák, který odvodil jednoduchou zákonnitost, že Česku se bude dařit tím lépe, čím dřív bude ministr Havlíček vstávat. „Ty vole, je čtvrt na tři a Havlíček si ještě klidně chrápe - pak není divu, že to v týhle zemi takhle vypadá,“ usoudil ve 2:15 ráno Horák.

Anketa

Líbí se vám finální podoba ,,záchranného plánu" EU za 750 miliard euro?

4%
96%
hlasovalo: 9204 lidí
A už v 9 ráno stejného dne se Horák rozhodl situaci řešit a založil akci „Podpora ekonomiky buzením ministra Havlíčka každý den už ve 2:15“.

„Přátelé, naše země nevzkvétá,“ citoval Horák Václava Havla, ale odpověď měl trochu jinou, než bývalý prezident: „Je to tím, že po druhé hodině ranní si ministr Havlíček ještě klidně pospává. Proto to v této zemi tahle vypadá! Pokud to chceme změnit, Havlíček musí vstávat dříve.“

„Prosím, důrazně mu připomeňte jeho poslání – vstávat každý den už ve čtvrt na tři a tím popohánět ekonomiku! Děkujeme všem, kdo se rozhodli Havlíčkovi zabránit v tom, aby si ve čtvrt na tři klidně ještě chrápal, zatímco řídí tři ministerstva a bere takové peníze. Prosím - v zájmu naší vlasti - sdílejte tuto událost, než ji smažou!“ vyzval.

Sám šel příkladem a budil Havlíčka (podle připojeného screenu konverzace) již ve třičtvrtě na dvě. Na což dostal odpověď: „Dobrý den, děkuji za vaši zprávu. Bohužel jsem nyní pracovně velmi vytížen a nemohu se Vašemu dotazu hned věnovat.“

„Je půl páté odpoledne, v tuto chvíli je Karel Havlíček na nohou již 12 hodin. Ještě sedm hodin mu zbývá do chvíle, kdy půjde jako obvykle o půlnoci spát. Zítra plánuje vstát ve 4:15, jako obvykle. To se ale hluboce mýlí,“ varoval ministra marketér včera odpoledne.

„V době, kdy ekonomika stagnuje a půjčili jsme si půl bilionu, nemůže si dvojitý ministr a místopředseda vlády takto pospávat. Připomeňte mu prosím ve 2:15 ráno jeho povinnosti. Připomeňte mu, že ekonomiku nakopneme jen tak, že bude vstávat už ve čtvrt na tři. Přidejte se do události v prvním komentáři. Propad ekonomiky je třeba každodenním buzením Havlíčka zastavit,“ vyzýval ještě Horák.

„Konec lenošení po ránu, milý Karle. Vlast si tě žádá. Časným vstáváním ekonomiku zas dáš do pořádku, říkal pan premiér. Připojte se prosím do této události a pomožte ráno ve 2:15 Karlovi vstát do rachoty,“ připomínal se Horák ještě v deset hodin večer a připojil i vtip z Reflexu.

Akce zřejmě proběhla, protože dnes ve 2:21 ráno Havlíček na svém profilu vzkázal: „Děkuji internetovým recesistům za vtipnou narážku na moje brzké vstávání a zároveň přeji hezké ráno všem, kteří zůstali vzhůru nebo se kvůli mně probudili, aby mě o dvě hodiny dřív vytáhli z postele. Všem ostatním dobrou noc.“

A vtipy o vstávání korunoval Andrej Babiš, kterému skončilo jednání o záchranném balíku Evropské unie. „Dneska jsem spal jenom takhle,“ přidal premiér k lepšímu fotografii, kde je přikrytý dekou. A označil právě ministra dopravy a průmyslu a obchodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…