Babišovina, nestačím se divit, co tam vyčarovali. Hejtman Rozbořil promluvil o svém obvinění

06.12.2015 7:18

Olomoucký hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD) znovu promluvil o svém obvinění. Prozradil, jak snadno mohou policisté „vykouzlit“ obvinění z absolutního minima informací. Je to prý „babišovina“ a čeká nás další tahání špíny. Sociální demokracie by s tím měla počítat a nepodléhat hysterii, jak se to stalo už při Rozbořilově zadržení.

Babišovina, nestačím se divit, co tam vyčarovali. Hejtman Rozbořil promluvil o svém obvinění
Foto: Daniela Černá
Popisek: Hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil

Olomoucký hejtman Jiří Rozbořil byl před časem obviněn z korupčního jednání. Stalo se tak i na základě policejních odposlechů, ale obviněný muž už je slyšel a nestačí se divit tomu, co z nich kriminalisté dokázali „vyčarovat“, když jsou z velké části nesrozumitelné.

„Když vytrhnete pět vět ze dvou stránek, poskládáte z toho, co chcete, může vyjít domněnka, že jde o trestný čin. Notabene jsme zjistili, že lidé, kteří odposlechy přepisují, si některé věci domýšlejí a doplňují věty, protože je záznam plný šumů. Ukázalo se to na druhém odposlechu. Tvrdil jsem, že nezaznělo to, co mi říkají, a když odposlech přehráli, museli to uznat. Odposlechy jsou srozumitelné možná tak z třiceti procent,“ prohlásil Rozbořil v rozhovoru pro server Týden.

Ačkoli nemůže kvůli probíhajícímu řízení prozrazovat podrobnosti, ale odmítá, že by se jakkoli snažil ovlivnit výstavbu olomouckého jezdeckého areálu a penzionu Lazce. Stejně tak odmítá, že by se pokoušel odradít Ministerstvo financí od vyšetřování údajného dotačního podvodu. V drtivé většině odposlechů se prý o Lazcích vůbec nemluví. Rozbořil se prý s policejním funkcionářem Karlem Kadlecem bavil o jiných věcech, což potvrzuje i to, co obviněný hejtman slyšel.

Politikovi se nelíbí ani hysterie, která se rozpoutala v ČSSD. Strana by prý měla zůstat klidná a připravit se na další podobné kauzy. Má totiž za to, že za jeho obviněním stojí ministr financí Andrej Babiš (ANO), který se pokouší sociální demokracii zdiskreditovat. „A to je jen začátek. Myslím, že příští volby budou nejšpinavější, jaké jsme zatím zažili. ... Babišovina je najít něco v krajích na ČSSD,“ podotýká hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…