Babišovy noviny: Krnáčová tají, jak velké odměny dostala za práci na Chovancově ministerstvu

20.02.2015 9:25

Blíží se konec Adriany Krnáčové (ANO) ve funkci pražské primátorky? Možná ano, pokud platí předpoklad, že když se noviny vlastněné šéfem ANO Andrejem Babišem pustí do kritiky některého z čelných politiků jeho hnutí, dotyčný ve funkci brzy skončí. Tak tomu bylo před několika týdny, kdy se na stránkách Lidových novin opakovaně objevovala kritika ministryně spravedlnosti Heleny Válkové, a následně byla svým hnutím donucena na svůj post rezignovat. V páteční MF Dnes, která je také v Babišově vlastnictví, se tentokrát pustili právě do Krnáčové.

Babišovy noviny: Krnáčová tají, jak velké odměny dostala za práci na Chovancově ministerstvu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová

V článku „Kličkovaná Adriany Krnáčové“ list upozorňuje na to, že současná pražská primátorka si vydobyla jméno jako ředitelka české sekce Transparency International, která mimo jiné střeží veřejné rozpočty.

Krnáčová odmítá, že by dostala půlmilionovou odměnu

Než se stala primátorkou, pracovala Krnáčová v loňském roce, od března do listopadu, jako náměstkyně ministra vnitra. List zjistil, že za těchto devět měsíců si vydělala celkem 1,26 milionu korun, z toho půl milionu tvořily odměny. Jenže současná první dáma Prahy to popírá. „Takovou odměnu jsem nedostala,“ napsala listu v textové zprávě.

Později uvedla, že odměny, které dostala, byly kvartální. K výši celkové částky ale nadále mlčí. Uvedla pouze, že odpovídala „široké škále agendy,“ kterou měla ve své gesci jako náměstkyně pro legislativu.

List nicméně přiznává, že odměny Krnáčové nevybočovaly svou výší mezi těmi, které ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) svým náměstkům v loňském roce přidělil. Jeden z nich si loni například přišel až na 525 tisíc.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…