Babišův bojovník s hazardem: Nebojím se nikoho, ani senátora Valenty

29.01.2015 18:15 | Zprávy

Ondřej Závodský, náměstek ministra financí, hovořil dnes ve 20 minutách Radiožurnálu o zavedení zákona o hazardu. Věří, že bude zákon přijat do 1. 1. 2016. Vyjádřil se i k odvolání ředitele Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Františka Dittricha a jeho bleskurychlému nahrazení Kateřinou Arajmu, které vyvolalo mezi pracovníky úřadu bouři.

Babišův bojovník s hazardem: Nebojím se nikoho, ani senátora Valenty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herna, ilustrační foto

Na otázku, zda nezaznamenal v souvislosti se zaváděním nového zákona, který omezuje hazard, nějaké výhrůžné dopisy ze stran provozovatelů, Závodský řekl: "Patří to k určitému folklóru v České republice podávat různá trestní oznámení, ta se na nás hrnou ze všech stran, jedná se však většinou o různá sdružení hráčů atd.,“ řekl náměstek a dodal, že si nemyslí, že by se měl něčeho bát.

Závodský se také vyjádřil ke zprávě o tom, že si senátor Valenta stěžoval, že se náměstek chová arogantně a nevěnuje značnou pozornost diskuzi s odborníky. "Setkali jsme se při řadě diskuzí a nemyslím si, že bych ho nějak ignoroval. Senátor Valenta není jediný, který v tomo byznysu podniká, strávil jsem mnoho schůzek s odborníky a zástuci společností provozujících hazard, takže s odbornou veřejností diskutuji dostatečně,“ řekl Závodský.

V pozdější debatě pak pochválil zákon a doplnil, že je velmi detailně propracovaný, na základě analýz a po důkladné debatě. "Inspirovali jsme se například v Dánsku, kde mají hazard velmi eliminovaný a je velmi propracované jeho zpoplatnění. Dopady patologického hráče nejdou jen za ním, ale za celou rodinou, pak je celkově narušen balanc mezi sociální a finanční hladinou populace v ČR,“ vysvětlil nutnost zákon zavést náměstek Závodský.

V pořadu se pak dále věnoval některým detailům zákona, například zavedení limitu dvaceti tisíc korun jako maximální částky, kterou bude moci registrovaný hráč prohrát.

"Registr hráčů bude otevřen všem, kdo chtějí hrát, výjimky budou u osob vyléčených z patologického hráčství, osob pobírajících sociální dávky a osob, které jsou v úpadku,“ vysvětlil Závodský.

V závěru pořadu se stručně vyjádřil i k odvolání ředitele Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Františka Dittricha. "Považuji rozhodnutí jmenovat do funkce Kateřinu Arajmu za naprosto správné.“ 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová eurokomisařkou, to je vtip? Turek poprvé mezi europoslanci

13:29 Nerudová eurokomisařkou, to je vtip? Turek poprvé mezi europoslanci

Partii Terezie Tománkové na CNN Prima News dnes ovládli nově zvolení europoslanci: Markéta Gregorová…