Bělobrádek navrhuje Babišovi: Pojďme udělat minulou koalici, ale bez předsedů stran

01.02.2018 7:37

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek uvedl, že patovou situaci v Poslanecké sněmovně by mohla vyřešit vláda hnutí ANO, ČSSD a lidovců bez účasti jejich předsedů, tím pádem i bez obviněného Andreje Babiše. Řekl to v rozhovoru pro deník Právo.

Bělobrádek navrhuje Babišovi: Pojďme udělat minulou koalici, ale bez předsedů stran
Foto: Vít Hassan
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek na sjezdu

Lidovci v minulých dnech vyzvali k jednání ČSSD, Piráty, STAN, ODS a TOP 09. Chtějí totiž podle slov Bělobrádka vědět, jak se k celé situaci staví ostatní strany. „Jestli se u nich něco změnilo a jaké jsou možnosti, abychom byli připravení na eventuality,“ poznamenal s tím, že osloveni nebyli pouze komunisté a SPD.

Podle Bělobrádka existuje v současné době řada variant, kdy například není nutné se omezovat pouze na to, že premiérem musí být Andrej Babiš. „Také chceme vědět, jak se ostatní dívají na rozpuštění Sněmovny a předčasné volby. Pro nás se nic nemění, trestně stíhaný člen vlády, natož premiér, je pro nás nepřijatelný,“ sdělil jasně Bělobrádek. 

Původní text ZDE

Pro KDU-ČSL jsou pak volby krajní řešení. Strana chce podle Bělobrádkových slov většinovou vládu, kdy je ve hře vláda bez předsedů, úřednická nebo polopolitická vláda či velká koalice. „My jsme udělali vstřícné gesto. Ačkoli mně nehrozí vězení, tak jsem ochoten jednat o vládě bez předsedů,“ řekl jasně Bělobrádek. Podle něj však Babiš chce být premiérem za každou cenu. „Tomu rozumím, ale bez toho se jednání jen tak nerozeběhnou,“ dodal. 

Závěrem pak poznamenal, že on sám se přihlásil do voleb do Senátu. „Chci kandidovat v Náchodě, kde žiju, mám rodinu, jsem zastupitel a kde to dává smysl,“ zakončil.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…