Benešová z ČSSD: Paroubek napráskal, že jsme prý pozvali Filipa. Bylo to jinak

01.05.2012 19:24

Na prvomájovém mítinku ČSSD v Chomutově vystoupil šéf KSČM Vojtěch Filip a v médiích se pak krátce na to strhl poprask. "To médiím napráskal Jiří Paroubek a ze vzteku, neboť nám na mítinky chodí lidé a jemu ne," byla pak první reakce místopředsedkyně ČSSD Marie Benešové ke zmínce o tom, že se socialisté začali paktovat s komunisty. Podle Benešové navíc socialisté rozhodně Filipa nikam nezvali.

Benešová z ČSSD: Paroubek napráskal, že jsme prý pozvali Filipa. Bylo to jinak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Rusnokovy vlády Marie Benešová

Přestože se předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka nechal slyšet, že by "rudého" Vojtěcha Filipa na akci ČSSD nikdy nepozval, médii jako blesk dnes prošla zpráva, že se sociální demokracie spolu s komunisty připravují na převzetí vlády v zemi. V Chomutově totiž na akci oranžových vystoupil rudý lídr KSČM Vojtěch Filip. Napřed to tak trochu zavonělo senzací, ale záhy vše splasklo.

„Komunisté měli v chomutovském parku svůj mítink, který je pouze kousek od divadla, kde my pravidelně už dvanáct let pořádáme 1. máje. V okamžiku, kdy jejich mítink končil, náš začínal, a protože měli auta zaparkovaná kousek od nás, museli projít okolo. Byli tam pánové Filip, europoslanec Remek, Komínek, což je zastupitel za Chomutov a pan senátor Homolka....Když procházeli kolem nás k autům, při té příležitosti se nás zeptali, zda mohou pozdravit i účastníky naší akce. Když už máme ten svátek práce, tak jsme řekli, že s tím nemáme problém,“ uvedl napřed pro ParlamentníListy.cz místopředseda OVV ČSSD v Chomutově Roman Houska.

Podobně pak hovořila i místopředsedkyně ČSSD Marie Benešová.  Navíc řekla, že všechno zveličil pro média Jiří Paroubek.

„Je to zveličené, dělá se z toho drama o třech dějstvích, jak se tady již paktujeme s komunistama, přitom to jsou přemrštěné a naprosto nepravdivé informace, co mají média. Já u toho také byla. Komunisté měli mítink za divadlem, my před divadlem. Když oni skončili, tak kolem nás procházel Filip s Remkem. Já jsem se ptala Remka, jestli nebude kandidovat za KSČM v prezidentské kampani. Moderátor ale toho našeho mítinku hned na to řekl ´zdravíme předsedu KSČM´ a otázal se jej, jestli nechce něco říct do mikrofonu. To ale bylo vše mezi lidmi, žádné pódium tam nebylo, takže na žádné pódium ani pan Filip nevystoupal. Pouze řekl asi jen čtyři věty, že chce pozdravit občany Chomutova a že připomíná, že první máj je také svátek práce. A to je vše. Rozloučil se, řekl, že jim přeje hezkou zábavu a šel si po svých,“ popsala ParlamentnímListům.cz celou událost Benešová.

Pak také zmínila, že celá věc vygradovala díky Jiřímu Paroubkovi z NS – LEV 21.

„Paroubek to napráskal do Práva, neboť je navztekaný na to, že na ty jeho mítinky nikdo nechodí. Vždyť Paroubek měl dnes na náměstí v Děčíně jen asi deset lidí. Tak to pak ve vzteku pustil. On totiž ten jeho Benda posílá na všechny mítinky ČSSD své zvědy. Tak to někdo od nich o tom Filipovi věděl, a Paroubek to pak použil proti nám,“ dodala pro ParlamentníListy.cz Benešová. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…