Bezpečnostní web: Poche jezdil na dovolenou se zadrženým Burešem. Europoslanec kontakty odmítá

30.08.2018 13:21

Security magazín již dříve informoval, že policie zadržela Radima Bureše, bývalého pracovníka Národního bezpečnostního úřadu. Tento krok by prý mohl mít neblahý vliv na europoslance Miroslava Pocheho, který se nyní od Bureše distancuje. Server Security magazín nyní přichází s další zajímavostí.

Bezpečnostní web: Poche jezdil na dovolenou se zadrženým Burešem. Europoslanec kontakty odmítá
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Miroslav Poche

Že je Radim Bureš napojen na pražskou ČSSD, se prý všeobecně ví. Policie má však podle Security magazínu zdokumentováno, že Bureš jezdil na dovolenou právě s Miroslavem Pochem, Petrem Dolínkem a dalším sociálním demokratem Filipem Smolou. To však Poche popírá. „Já jsem pana Bureše několik let neviděl,“ sdělil Poche magazínu.

Zajímavostí je, kdo dovolené platil. Podle policejního zdroje Security magazínu dovolenou na Mallorce zaplatil Český svaz cyklistiky, který měl dostávat sponzorské dary z magistrátu hlavního města Prahy.  

„Rada hlavního města Prahy schvaluje přidělení mimořádných finančních prostředků formou účelové neinvestiční dotace v oblasti sportu a tělovýchovy Českému svazu cyklistiky výši 150 000 Kč,“ stojí konkrétně v archivu jednání rady pražského magistrátu. Peníze jsou určeny na pořádání akce Král cyklistiky 2018, která by měla být odvysílána 28. listopadu na kanálu ČT Sport. Security magazín dále informuje, že předkladatelem návrhu je Petr Dolínek a viceprezidentem Českého svazu cyklistiky jeho kolega Poche.

A jaká je minulost zadrženého Bureše?

„Po odchodu z NBÚ skončil jako bezpečnostní ředitel České pošty. Musel však odejít kvůli tomu, že v roce 2012 vypověděl letitou stamilionovou smlouvu se společností Alkom, kdy hrálo podle policejních zdrojů roli rovněž vydírání. Nato Bureše dosadila pražská soc. dem. na místo bezpečnostního ředitele na ministerstvu zdravotnictví u ministra Svatopluka Němečka (ČSSD), poté skončil na pražské hygieně jako ředitel odboru ekonomicko provozních činností. A právě zde jej začala policie sledovat za pomoci odposlechů a dalších vyšetřovacích metod,“ informuje magazín.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: B. Richterová a T. A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…