Blažek pomohl "odkláněči" Kocourkovi, podal stížnost proti jeho stíhání

29.11.2012 8:07

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek pomohl svému stranickému kolegovi z ODS a rovněž bývalému ministrovi Martinu Kocourkovi. Ten momentálně čelí trestnímu stíhání kvůli čachrům s majetkem při rozvodu. Blažek podal v jeho prospěch stížnost pro porušení zákona.

Blažek pomohl "odkláněči" Kocourkovi, podal stížnost proti jeho stíhání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Blažek na kongresu ODS

Bývalý ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek byl podle deníku Právo spolu se svou matkou Jindřiškou v květnu obviněn, že během rozvodového řízení před svou manželkou Olgou „odklonil“ šestnáct milionů korun, které měly být součástí majetkového vypořádání manželů.  

Státní zastupitelství se podle Blažka dopustilo v kauze závažných pochybení. Návrh podali jejich nadřízení krajští státní zástupci. „Ministr spravedlnosti se rozhodl podat stížnost na základě argumentace Krajského státního zastupitelství v Praze, které předložilo návrh, neboť v rámci dohledu zjistilo vážná procesní pochybení v postupu orgánů činných v trestním řízení,“ vysvětlil mluvčí ministerstva Jiří Hovorka.

Kriminalisté v Kocourkově případě již dvakrát navrhovali zastavení stíhání, ale jeho bývalá žena jako poškozená ani jednou nedala souhlas, proto státní zástupce vrátil spis k doplnění dokazování. Navíc orgány činné v trestním řízení několik týdnů dumaly nad tím, zda lze bývalou manželku považovat za „osobu blízkou“, což má vliv na kvalifikaci trestného činu poškozování věřitele. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …