Blbečku, prdel, Soros. Klaus ml. se smál Slovensku a byla legrace. Přidal se Foldyna

03.04.2019 7:45

Na Facebooku Václava Klause mladšího bylo zase živo. Důvodem byl provokativní dotaz poslance Klause, proč se po slovenských prezidentských volbách neozývají řeči o ovlivňování voleb z Ruska, když jsme v posledních letech přesvědčováni, že ruská hybridní válka ovlivňuje v našem regionu úplně vše. Odpovědi zejména ze strany Klausových odpůrců skutečně stály za to. Vytvořily tak zajímavou předehru ke středečnímu jednání školského výboru Poslanecké sněmovny, kde chce ODS svého vyloučeného poslance sesadit z předsednické funkce.

Blbečku, prdel, Soros. Klaus ml. se smál Slovensku a byla legrace. Přidal se Foldyna
Foto: Repro ČT24
Popisek: Poslanec Václav Klaus mladší v Událostech komentářích

Úspěch Zuzany Čaputové vyvolal v liberálním mainstreamu výbuch nadšení. V nadšených výkřicích, jak kandidátka Progresivního Slovenska představuje naději i pro naši zemi, ovšem poněkud překvapivě chyběl hlas, který v poslední době slyšíme po každých volbách, slova o proruských hackerech, kteří za žold či z vlastní hlouposti (Petr Fiala) ovlivňují volby ve prospěch Moskvy.

Anketa

Dokdy bude trvat Evropská unie?

hlasovalo: 8824 lidí

„Před volbami do Evropského parlamentu hrozí dezinformační kampaně,“ varovala před pár dny komisařka Věra Jourová, když si v Hradci Králové přebírala cenu Český zavináč. „Pracujeme s tím, že jde o organizované dezinformační vlny, které přicházejí ze zahraničí, ale také zevnitř členských zemí EU,“ pokračovala. Podle ní je prokázáno, že „zahraničí“ znamená konkrétně Rusko.

Podobné hlasy se objevovaly prakticky po všech volbách z poslední doby, které dopadly jinak, než si mediální mainstream představoval. Nejčastěji to zaznívalo v souvislosti s volbami v USA, kde liberálové dva roky tvrdili, že prezident Trump a jeho předvolební kampaň byli řízeni ruskými agenty, než oficiální vyšetřování Roberta Muellera zkonstatovalo, že se nic takového nestalo.

O vlivu ruských agentů se hovořilo také například při hlasování o Brexitu v létě 2016 anebo při volbách v Itálii, kde liberální levice vedená expremiérem Renzim zcela vybouchla a vládu utvořily dvě „protisystémové“ strany.

Analytik Roman Máca (dříve Evropské hodnoty, dnes Institut pro politiku a společnost spojený s hnutím ANO) dokonce sepsal, jak prý „dezinformační projekty s prokremelským obsahem“ ovlivňovaly české volby, zejména neúspěch Jiřího Drahoše v lednu 2018.

Mohlo by se zdát, že přítomnost ruských, vlivových operací je standardem, se kterým je třeba počítat při každých volbách. Po úspěchu Zuzany Čaputové se ale o ovlivňování a jakémkoliv jiném zpochybňování voleb nemluví.

To zaujalo českého poslance Václava Klause, který se na Facebooku svých přátel ptal, zda netuší, proč se ve Slovenském případě Rusko na ovlivňování voleb vybodlo.

Hned se přidal jeho kolega z Poslanecké sněmovny Jaroslav Foldyna: „Aby jsme v Čechách viděli, jak dopadnem, když to sorosovci vyhrají“.

Jiní diskutující tvrdili, že to Rusové určitě ovlivňovali, ale tentokrát se jim to nepovedlo. Někteří k tomu přidávali ještě osobní vzkazy Foldynovi na úrovni „tys tu chyběl, boxere“.

Dále se v diskusi objevil názor, že „Slováci nepolykají ruskou propagandu v takových soustech jako my“.

Korunu Klausovým odpůrcům ovšem nasadil názor: „Tyhle pokusy o vtip si nechte na večer do kuchyně. Fotříka určitě pobavíte“.

Zazněl i odlehčenější názor, že Rusko má ze Slovenska prostě strach. „Nejspíš se pan Putin zalekl slovenské vojenské odvety. Někde jsem se dočetl, že Slovensko doposud nezrušilo své vyhlášení války Rusku z r. 1940. Takže jsou spolu pořád ve válečném stavu“.

Víš proč, blbečku?

Klausovi odpůrci se ale na jeho profilu zastavit nenechali. „Nojo, na Slovensku je podle lidí, jako seš ty, ovlivňoval Soros, Kalousek a ta zlá Evropská unie, viď?,“ psal mu jeden z nich. V odpovědi se mu dostalo šetrného upozornění, že George Soros úspěch Zuzany Čaputové ovlivnil přinejmenším tím, že několik let prokazatelně přes svou Nadaci Open Society Fund přispíval její neziskovce. Načež na předložený důkaz přišla odpověď: „Ježíši mně je to ale úplně u prdele, já reaguju na Václavův dementní příspěvek. Nemám tak zkurvenej život, jak vy, proto mě nějakej Soros nesere jen kvůli tomu, že má peníze.

Výživnou polemiku nakonec uzavřel sám správce stránky Václav Klaus: „Ne, na Slovensku normálně hlasovali slovenští občané, stejně jako třeba před tím v USA američtí či u nás čeští“.

Pak zaznělo ještě mnoho zajímavých názorů, jako že „Putinovi došly peníze“, nebo že se Rusko zaměřuje na květnové celoevropské eurovolby a na pětimilionové Slovensko mu nezbyly kapacity.

Vše shrnul jeden diskutující slovy: „Brekot proruských vlastenců je už jen třešínkou na slovenském dortu“.

Korunu diskusi ovšem nasadil diskutující, který už prý nemá nervy na Klausovy nesmysly, takže mu s familiérním tykáním napsal: „Víš proč blbečku? Protože tam není tolik debilů, aby to všechno hltali, jako tady u nás, víš? :D a nehledě na to, že tam taky nemají žádnýho Milošoviče Ovaroviče, který furt podlejzá Číně a Rusku jak posedlej“.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…