Bloger o Budějovicích: Policie si zkusila, co dělat, až se lidé zvednou od piva a vyjdou do ulic

08.07.2013 10:42

Známý bloger František Matějka se na svých webových stránkách tentokrát zamýšlí nad romskou problematikou a v této souvislosti odsuzuje policejní zásah při nepokojích v Českých Budějovicích. Nepokoje se prý mohou stupňovat a v budoucnu ani nemusí mít nic společného s romskou menšinou.

Bloger o Budějovicích: Policie si zkusila, co dělat, až se lidé zvednou od piva a vyjdou do ulic
Foto: facebook
Popisek: František Matějka

Jediným možným řešením dle Matějky uměle nastavené romské problematiky je nechat Romy žít a nikam je uměle nezačleňovat. "Naučili jsme Romy skrze integrační snahy to nejhorší, co v nás je. Naučili jsme je apatii a odklonu od principu skutečného rodinného soužití, naučili jsme je neúctě k autoritám, a ve své podstatě jsme je popřením evoluce a jejím umělým ohnutím vehnali do jakési podoby demokracie, na kterou nebyli připraveni," píše bloger.

Matějka jednoznačně odsuzuje zásah policejních složek při nedávném incidentu na českobudějovickém sídlišti. "Jak vidno, jsou jisté státní postupy, které se nemění se změnou režimu. Represivní složky v plné polní, vrtulníky, vodní děla, koně, sloužící jako psychologická pomůcka pro uvědomění si, kdo je tu pán nad situací, ale také za demonstranty převlečení tajní, kteří na vás skočí ze zálohy, aniž byste to čekali," vykládá bloger policejní zásah po svém.

Lidé vyrazí znovu do ulic

Pravicový bloger je přesvědčen, že v tomto případě nešlo o profesionálně zvládnutý zákrok policie. Navíc se prý nepokoje a protesty občanů mohou stupňovat a mohou mít stále méně společného s romskou menšinou. "Tohle byl normální tvrdý trénink, jak zvládnout občanské nepokoje, až lidé přestanou sedět na prdelích a kecat u piva a znovu vyrazí do ulic, protože měli v roce 1989 úplně jinou představu. Estébácké metody při zásazích policie jen naserou zbytek těch, co zatím zůstali doma a jejich důvody nebudou mít s tzv. romskou problematikou nic společného," píše Matějka.

Přitom prý v případě sídliště Máj stačilo nebýt slepý a hluchý k pravidelným oznámením na soužití a stačilo průběžné poctivé vymáhání zákona. "Stačilo vidět, poslouchat a nevykašlat se na pravidelná každodenní dílčí řešení přímo v místě, místo vysedávání policejních hlídek v autě při průjezdu kolem," uzavírá bloger.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…