Bojovnice proti ošizeným dálnicím kandiduje do Senátu. Hádejte za koho

08.06.2014 18:05

Za zelené nebo s jejich podporou bude do Senátu kandidovat advokát Václav Láska, bývalá zástupkyně ombudsmana Jitka Seitlová a expertka na dopravní stavby Miloslava Pošvářová. Společně s lidovci zelení podpoří také bývalého rektora Karlovy univerzity Václava Hampla, který by měl v Praze usilovat o přízeň voličů jako nezávislý kandidát. Kandidáty dnes schválila republiková rada strany.

Bojovnice proti ošizeným dálnicím kandiduje do Senátu. Hádejte za koho
Foto: Daniela Černá
Popisek: Propagační náramky, perníčky a zelený čaj

Dalším kandidátem bude náměstek hejtmana Libereckého kraje Josef Jadrný. První místopředsedkyně strany Jana Drápalová, která zelené po dnešní rezignaci předsedy Ondřeje Lišky vede, řekla, že strana zároveň schválila dohodu o spolupráci s KDU-ČSL. Zelení a lidovci budou některé kandidáty nominovat společně. Kromě Hampla budou společně podporovat také Lásku, Seitlovou a Jadrného.

Liška doufá, že se zeleným podaří po podzimních volbách vytvořit v Senátu vlastní klub

Pošvářová novinářům řekla, že by v Senátu ráda pokračovala v boji proti korupci v oblasti dopravních staveb. Jadrný by se rád zaměřil na legislativu, mimo jiné na zákon o odpadech či horní zákon.

Liška doufá, že se zeleným podaří po podzimních volbách vytvořit v Senátu vlastní klub, na který je potřeba nejméně pět senátorů. Zelení zatím v horní komoře mají bývalou místopředsedkyni Ústavního soudu Elišku Wagnerovou a na společné kandidátce zelených, Pirátů a lidovců byl před dvěma lety zvolen také bývalý šéf Státního fondu životního prostředí Libor Michálek.

Láska bude kandidovat ve volebním obvodu, který zahrnuje Prahu 5, Hampl v Praze 1, Seitlová v Přerově, Pošvářová v obvodu Brno-město a Jadrný v České Lípě. V Hradci Králové bude za zelené kandidovat Pavel Křížek a v Pelhřimově Stanislav Kovář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…