Brabec se vzpírá Babišovi: Rozpočet by se měl zvýšit o desítky milionů

16.06.2015 23:57

Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) bude chtít navýšit rozpočet svého resortu o desítky milionů korun. Řekl to dnes ČTK ve Sněmovně. Jeho stranický šéf a ministr financí Andrej Babiš v prvním návrhu rozpočtu životnímu prostředí přidělil 5,18 miliardy korun. V návrhu jsou už zohledněny i očekávané příjmy z prodeje emisních povolenek.

Brabec se vzpírá Babišovi: Rozpočet by se měl zvýšit o desítky milionů
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Hovoří ministr životního prostředí Richard Brabec

"Bavíme se o řádech desítek milionů korun. Nejsme ten resort, kde tlačí na Babiše, aby přidal deset miliard nebo pět miliard korun," uvedl Brabec. Navýšení rozpočtu by využil třeba k posílení České inspekce životního prostředí asi o 20 lidí. Část by šla také na program péče o krajinu. "To jsou tisíce drobnějších akcí, které jsou především pro obce a pro další subjekty," poznamenal.

Jednat chce také o výši peněz na takzvané újmy, kde je ministerstvo podle zákona o ochraně přírody a krajiny povinné majitelům pozemků lesů v chráněných oblastech vyplatit peníze za újmy, ke kterým dochází tím, že nemohou obhospodařovat své pozemky ekonomickým způsobem.

Hlavním problémem přitom podle Brabce není absolutní částka navýšení, jako spíše možnost využít finance v konkrétních kapitolách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…