Bradáčová se pustila do prezidenta i premiéra. Zpochybňujete stát, vytýká jim

01.02.2018 21:35

V Česku je podle premiéra Babiše možné objednat si trestní stíhání, jak řekl před poslanci před necelými dvěma týdny, kdy hlasoval pro své vydání k trestnímu stíhání v případu Čapí hnízdo. S tímto jeho názorem souhlasí i znovuzvolený prezident Miloš Zeman. „Taková slova jsou velmi nebezpečná a zpochybňující institucionální fungování státu,“ řekla velmi znepokojeně pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Bradáčová se pustila do prezidenta i premiéra. Zpochybňujete stát, vytýká jim
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Bradáčová

Babišovo vyjádření ohledně možnosti objednání trestního stíhaní rozpoutalo mezi mnohými velké znepokojení a odpor. Mezi takové se řadí i Bradáčová, která prý nemá žádné takové poznatky, které by tyto výroky mohly podložit. „Pokud je kdokoli má, a teď mluvím o ověřitelných informacích, a nikoli o nějakých subjektivních pocitech, tak by je měl oznámit státnímu zastupitelství nebo policii,“ uvedla v rozhovoru pro Právo.

Pokud však neexistují takové ověřitelné poznatky považuje to podle serveru Forum24.cz Bradáčová za velmi nebezpečné gesto. „Toto gesto výrazně narušuje nejen důvěryhodnost justice, ale zpochybňuje institucionální fungování státu. Je to neodpovědný akt ve vztahu k institucím státu,“ řekla a doplnila, že by byla nerada, aby veřejnost kvůli neuváženým výrokům začala mít pocit, že nefungují všechny mechanismy tak, jak mají, a bude vládnout silná ruka v justici. „To je naivní a nebezpečná představa,“ uzavřela.

 

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …