Britská důchodkyně si vyfotila duhový plakát. Navštívila ji policie, hrozila zločinem z nenávisti

03.09.2023 16:30

Nechte muže mimo prostory vyhrazené pouze ženám. Samolepka s tímto nápisem zapříčinila problémy sociální pracovnici v důchodu (73). Seniorka si ji vyfotila na ulici na plakátu LGBT aktivistů, zachytily ji pouliční kamery. Píše o tom server deníku Daily Mail.

Britská důchodkyně si vyfotila duhový plakát. Navštívila ji policie, hrozila zločinem z nenávisti
Foto: pixabay.com
Popisek: LGBT vlajka

Penzistka byla podle policie vyslýchána kvůli podezření z trestného činu z nenávisti. Zastavila se totiž na ulici, aby si vyfotila nálepku s nápisem „Nechte muže mimo prostory vyhrazené pouze ženám“. Nálepka byla umístěna na plakát LGBT+ se sloganem Stand By Your Trans.

Důchodkyně uvedla, že souhlasí s názorem, že muži by do ženských prostor neměli mít přístup, a to ani v případě, že byli přeoperováni na ženy. Nálepku, která reagovala na výzvu transsexuálů si ale prý fotografovala, aby jí ukázala doma manželovi, neměla v úmyslu ji dávat na sociální sítě.

Policisté následně ženě řekli, že ji identifikovali podle záběrů CCTV.

Seniorka byla z návštěvy policistů šokována. Uvedla, že opravdu snímek vyfotila, a to proto, že souhlasí s poselstvím, že transgender ženy, které se narodily jako muži, by neměly být vpuštěny do prostor určených pouze pro ženy, například šaten.

Policisté jí podle seniorčiných slov dali dlouhou přednášku o citlivosti problému a o tom, jak by něco takového mohlo způsobit obtěžování a poplach v komunitě. „Vyšetřovali to jako zločin z nenávisti, což je nehorázné,“ uvedla důchodkyně, která trvá na tom, že nálepku na plakát nenalepila. V minulosti pouze policii psala, že má obavy z toho, že transgender ženy mohou být vpuštěny do prostor pro osoby stejného pohlaví. 

„Myslím, že chtěli měnit můj názor," dodala se znepokojením. „Zapojují se do velmi rozdělené a toxické debaty, ale není jejich úlohou rozhodovat politické neshody. Měl jsem pocit, jako by se snažili umlčet nesouhlasný hlas tím, že mě obtěžovali v mém vlastním domě“.

Z policejního protokolu o návštěvě, který si vyžádala, se dozvěděla, že policisté interpretovali návštěvu jako „radu“.

Deník Daily Mail k tomu doplnil, že v hrabství Západní Yorkshire, které má druhou nejvyšší kriminalitu v celé Británii a policie se v úspěšnosti vyřešení pohybuje kolem deseti procent, se strážci zákona věnují duhové agendě velmi důsledně.

Zmínil i případ z minulého měsíce, kdy byla ve městě Leeds šestnáctiletá autistická dívka zatčena kvůli nevhodnému označení místní policistky za lesbu. Video, které ze zatýkání natočila její matka, ji zaznamenalo v slzách, když jí celkem sedm policistů křikem vyhrožovalo trestním stíháním za „homofobní přečin“.

V aktuálním případě se police Západní Yorkshire vyjádřila, že fotografii pořízenou důchodkyní vyšetřuje jako „nenávistný incident nekriminální povahy“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

???, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusehicotea , 03.09.2023 23:25:09
kam se za posledních pár let vytratil normální svět?

|  8 |  0

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …