Buď se integrujete, nebo vám zkrátíme sociální dávky. To navrhuje strana, která vládne Bavorsku

28.12.2015 20:58

Migranti, kteří se chtějí v Německu trvale usadit, by měli mít zákonem předepsanou povinnost se integrovat. Usiluje o to bavorská Křesťanskosociální strana (CSU). Dnes o tom s odvoláním na agenturu DPA informoval server Echo24.

Buď se integrujete, nebo vám zkrátíme sociální dávky. To navrhuje strana, která vládne Bavorsku
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

Podle představ strany, která se sesterskou Křesťanskodemokratickou unií (CDU) kancléřky Angely Merkelové a sociálními demokraty (SPD) tvoří spolkovou vládu, by měli migranti navštěvovat povinně kurzy němčiny a písemně se přihlásit i k základním hodnotám země. Jinak by podle nich mělo hrozit krácení sociálních dávek.

Celý text je ZDE.

„Ochotu integrovat se si musíme vynutit,“ stojí v návrhu usnesení, kterým se spolkoví poslanci CSU budou zabývat na svém lednovém jednání. Zvlášť uprchlíci a žadatelé o azyl se podle návrhu musejí „přihlásit k našim hodnotám, našemu právnímu řádu a pravidlům mírového soužití“. Jazykovou výuku a integrační kurzy by měli povinně absolvovat „všechny děti, ženy a muži“. V případě neuposlechnutí této povinnosti by mělo být možné krátit sociální dávky.

Pro sepsání katalogu práv a povinností migrantů a státu během integračního procesu se prý už dříve vyslovila i kancléřčina CDU. Merkelová by se měla účastnit i lednového jednání poslanců CSU. Tato strana vládne největší německé spolkové zemi dlouhé desítky let.

Proti návrhu už se vyslovili například Zelení, kteří CDU a CSU vyčítají populismus.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…