Bulvár si utahuje z VV: Komedie startuje, volí se Bártův maňásek

20.05.2011 9:12

Deník Blesk se vrací k volbě nového předsedy Věcí veřejných. Článek ale opatřil titulkem "Kdo bude Bártova nová loutka?" Má naznačovat, že faktickým šéfem strany v každém případě zůstane Vít Bárta. A ten bude tahat za provázky.

Bulvár si utahuje z VV: Komedie startuje, volí se Bártův maňásek

Ve čtvrtek večer vypukla volba předsedy nejmenší a nejprofláknutější vládní strany, Věcí veřejných. Předcházely jí pořádné čachry. Budu kandidovat, nebudu kadidovat....názory véček se měnily ze dne na den, připomíná Blesk. Nakonec podle deníku zbyli jen tři mušketýři - Radek John, Karolína Peake a Dagmar Navrátilová. Blesk ale přináší i lepší alternativy.

Favorit Blesku č.1 je prý Hurvínek. "Stejně jako John má za sebou úspěšnou televizní kariéru, na rozdíl od něj ale necítí potřebu popírat, že je loutka," ironizuje Blesk. "Není snad zjevné, že si VV představovaly ovládnutí politické scény jako Hurvínek válku?," táže se bulvár.

Deník ale dodal i další pohádkové adepty - Vílu Amálku a to třeba proto, že pro blondýny mají véčka slabost. Anebo Koumáka. "Třetí kandidát sice není tak známý, v naší nabídce ale nemohl chybět. Myšák, který denně spřádá geniální plány a svého hloupého parťáka Rudlu má pod palcem. Poměry ve VV by tak zůstaly zachovány," připsal bulvár.

SLEDUJEME: Volba předsedy VV

Jestli bude volba nového předsedy VV férovka, jak se nejužší vedení strany domlouvalo na tajné nahrávce, se teprve uvidí. „Je výsledek volby ale vůbec důležitý? „Faktický šéf strany Vít Bárta svou kandidaturu stáhl, prý aby tak podpořil nynějšího předsedu Johna, kterému to s trafikou ve vládě příliš nevyšlo a nějaké teplé místečko by se mu tedy hodilo," uvedl v této souvislosti Blesk.

Bárta by si však podle deníku ve skutečnosti přál, aby hlavní atrakcí Veřejného Varieté zůstal osvědčený komik Radek John. Bárta, který stranu v podstatě stvořil a sám si ji i řídí, nechce být ani jejím místopředsedou. „Dá se tedy očekávat, že ať už to dopadne jakkoliv, nový předseda bude zase jen jeho loutka," dodal bulvární deník.

Výsledky internetové volby budou známy v pondělí po 22. hodině. Oznámeny budou na tiskové konferenci za účastí všech tří kandidátů. Bárta a jeho ovečky pak prý posvětí vůli na sjezdu, které se uskuteční 28. a 29. května v Hradci Králové.

Související s volbou předsedy VV:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…