Byl jednou jeden chlapeček, který často našel v postýlce bezdomovce. Martin Komárek se vyjádřil k pomoci uprchlíkům. Podobně jako Bělobrádek

17.06.2015 14:16

Poskytnutí ubytování a pomoci nelegálním imigrantům z afrických zemí patří nyní mezi témata na prvních příčkách. Na svých facebookových profilech se k němu vyjádřili i poslanec Martin Komárek (ANO) a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Byl jednou jeden chlapeček, který často našel v postýlce bezdomovce. Martin Komárek se vyjádřil k pomoci uprchlíkům. Podobně jako Bělobrádek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec za hnutí ANO Martin Komárek

„Byl jednou jeden chlapeček, jehož rodina brala křesťanství velmi vážně. Často našel v postýlce bezdomovce a musel spát na zemi. Na Vánoce nedostával dárky, protože potřebnějších jsou miliony. Nedivme se, že když dospěl, je zvláštní. Jaké z toho plyne poučení? Pomáhat vzdáleným je krásné. Ne ale tak, že ublížíme blízkým,“ zkonstatoval Komárek.

Pavel Bělobrádek se na svém facebookovém profilu zamyslel nad tím, že existují dvě lži o uprchlících.

„Ta první říká, že máme přijímat všechny. Ta druhá, že nemáme přijímat nikoho. První lež znamená, že máme otevřít dům komukoli, včetně teroristů. Druhá lež znamená, že máme zavřít dveře i před oběťmi těchto teroristů,“ konstatuje s tím, že obě lži odmítá.

„Odmítám jak nezodpovědnost první lži, tak sobectví lži druhé,“ napsal. Zároveň zkonstatoval, že politikou KDU-ČSL je zodpovědná solidarita. „To znamená nepřijmout ty, kteří jsou hrozbou, ale přijmout ty, kteří jsou ohroženi,“ uzavřel.

Co přesně napsal na svůj facebookový profil Martin Komárek?

Byl jednou jeden chlapeček, jehož rodina brala křesťanství velmi vážně. Často našel v postýlce bezdomovce a musel spát na zemi. Na Vánoce nedostával dárky, protože potřebnějších jsou milióny. Nedivme se, že když dospěl, je zvláštní. Jaké z toho plyne poučení? Pomáhat vzdáleným je krásné. Ne ale tak, že ublížíme blízkým.

Co přesně napsal na svůj facebookový profil Pavel Bělobrádek?

Existují dvě lži o uprchlících: Ta první říká, že máme přijímat všechny. Ta druhá, že nemáme přijímat nikoho.První lež znamená, že máme otevřít náš dům komukoli, včetně teroristů. Druhá lež znamená, že máme zavřít dveře i před oběťmi těchto teroristů.
Odmítám obě tyto lži. Odmítám jak nezodpovědnost první lži, tak sobectví lži druhé.
Politikou KDU-ČSL je naopak ZODPOVĚDNÁ SOLIDARITA. To neznamená nepřijmout ty, kteří jsou hrozbou, přijmout ty, kteří jsou ohroženi.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…