ČSSD má smůlu a Rath jí ubližuje dál, komentuje Český rozhlas

19.05.2012 17:30

Radko Kubičko komentuje na Českém rozhlase kauzu Davida Ratha z pohledu ČSSD. Podle něj je velkým problémem strany, že se nyní poukázalo na to, jak velkou rozhodovací schopnost kraje mají. Rath své straně pozici ještě komplikuje, protože nechce složit mandát a přeje si mluvit v Poslanecké sněmovně.

ČSSD má smůlu a Rath jí ubližuje dál, komentuje Český rozhlas
Foto: Repro ČT
Popisek: David Rath v Hydeparku

„Je to mrzuté, když si uvědomíme, že v centru korupční pozornosti je dnes politik opoziční strany. Jenže ČSSD je zároveň stranou vládní, je v čele všech krajů, kromě Prahy, která má ale specifický statut a nečerpá evropské dotace,“ píše Kubičko s tím, že kraje drží prst na tepu finančních prostředků a zjevně jsou provázány kmotrovským systémem.

Zdiskreditovaná Česká republika

Kubičko připomíná, že musíme dodržovat presumpci neviny. „Dopady politické můžeme hodnotit už teď. Pokud se bývalý středočeský hejtman nestal obětí rozsáhlého spiknutí, jak on velmi krkolomně zdůvodňuje a zatím není důvod mu to moc věřit, zdiskreditoval svou politikou a přinejmenším lidmi, kterými se obklopil, nejen svou stranu, ale také demokracii a Českou republiku jako celek,“ myslí si.

„ČSSD naštěstí od začátku nepřijala variantu popravy opozičního politika a od Ratha se snaží distancovat a předejít i divadlu jeho řečnění v Poslanecké sněmovně pod ochranou eskorty tím, že ho vyzývá ke složení mandátu. Rath jí poskytuje medvědí službu, je teď se svými řečmi proti korupci tak trochu pro srandu králíkům,“ konstatuje Kubičko s tím, že nyní se pravděpodobně začaly bát i další kraje.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…