ČSSD vyloučila ostravského místostarostu Lauka. Kvůli machinacím s přihláškami

05.01.2013 14:23

Moravskoslezská ČSSD vyloučila ze strany Radima Lauka, místostarostu Ostravy-Jihu a zároveň ostravského zastupitele. O jeho osudu dnes hlasovali členové strany na krajské konferenci. Podle informací deníku Právo byla drtivá většina pro jeho vyřazení, ze 130 členů si přálo jeho odchod 103, přičemž devět hlasů bylo neplatných. Potvrdili tak rozhodnutí květnové okresní konference ČSSD.

ČSSD vyloučila ostravského místostarostu Lauka. Kvůli machinacím s přihláškami
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

 

Třicetiletému Laukovi se staly osudnými jeho machinace ohledně přihlášek nových členů strany a placení členských poplatků pro jeho blízké straníky. Sociální demokraté neschvalovali ani skutečnost, že mu bytová komise přiřadila obecní byt mimo pořadí. Laukův byt však neunikl ani pozornosti médií, zřejmě proto jej nakonec místostarosta odmítl.

A jaký osud nyní vyloučeného Lauka čeká? Záležet bude na klubu zastupitelů Ostravy-Jihu, jestli ho znovu jako nestraníka ve funkci podrží, jako tomu bylo po loňské okresní konferenci ČSSD.

Starosta očekává dobrovolný Laukův odchod z funkce

„Já to ale vnímám tak, že ve funkci místostarosty našeho obvodu by měl být člen sociální demokracie a ne nestraník. Svolám klub zastupitelů a tam se rozhodne. Předpokládám ale, že sám pan místostarosta Lauko dobrovolně z funkce odstoupí a nenechá se potupně odvolávat. Kdyby však měl ve funkci zůstat, tak to bych už ani nechtěl být starostou,“ uvedl pro Právo starosta Ostravy-Jihu Karel Sibinský (ČSSD).

Postoj samotného Lauka k celé záležitosti zatím není jasný. Ale již po svém vyloučení ze strany ostravskou sociální demokracií Právu sdělil, že o odchodu z křesla radnice vůbec neuvažuje.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…