Časovaná bomba. Orbán a Salvini jsou nadějí Evropy na svobodu. Varování Bena Kurase

08.04.2019 15:08

Britsko-český spisovatel Benjamin Kuras doufá, že maďarský premiér Viktor Orbán a italský ministr vnitra Mattero Salvini zachrání Evropu. Před čím? Před bruselskou diktaturou i před přívalem migrantů. Pokud těmto fenoménům zabránit nedokážou, čeká nás prý tragický konec.

Časovaná bomba. Orbán a Salvini jsou nadějí Evropy na svobodu. Varování Bena Kurase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Benjamin Kuras

Benjamin Kuras v textu po časopis Playboy připomněl pár výroků italského ministra vnitra Mattea Salviniho a maďarského předsedy vlády Viktora Orbána, Tito pánové podle Kurase možná dokážou zachránit Evropu. Dokážou zničit bruselské nedemokratické instituce, mezi něž údajně patří kupříkladu Evropská komise - a dokážou Evropu ochránit před přívalem migrantů.

Anketa

Co jíte raději?

93%
7%
hlasovalo: 5959 lidí

„Kdysi si všichni mysleli, že berlínská zeď se nikdy nezboří – a zbořila. Příští zeď, která se zboří, bude ta bruselská,“ zaznělo mimo jiné z úst Salviniho. Orbán zase svým spoluobčanům prozradil, že dnes stojíme před volbou. Před volbou, zda budeme žít svobodně, nebo upadneme do otroctví.

„Jen co Salvini zavřel italské přístavy, migrační toky se přesunuly přes Maroko do Španělska, kde se vyloďují na plážích a přelézají hraniční ploty. Hromadí se jich tam už desetitisíce. Druhá trasa se opět otvírá na Balkáně. OSN se chystá ilegální migraci legalizovat na základní lidské právo. Jestli Evropská unie nezmění migrační politiku do několika měsíců, nekonečná invaze končící zánikem evropské civilizace by mohla být nezvratná,“ napsal Kuras v textu, který převzal také server Neviditelný pes.

Kuras připomněl, že do boje před květnovými evropskými volbami vstupuje také někdejší Trumpův poradce milionář Steve Bannon, jehož hlas může euroskeptickým silám údajně prospět. Bannon by mohl propojit euroskeptické a populistické síly, které následně mohou EU vrátit do podoby svobodných států, bez tlaku z Bruselu. Ale pokud tyto síly nedokážou najít nějaký společný základ a zůstanou roztříštěné, pro Evropany to prý rozhodně nebude dobrá zpráva.

Česko-britský spisovatel dodává, že s Bannonem za zády má Orbán, Salvini a další kritici EU šanci přetočit kormidlo a zamířit s evropskou lodí z vod liberální demokracie do proudu křesťanské demokracie 21. století, o které mluví Orbán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…