Část našich dluhů budete muset odepsat, ohlásil Kyjev suverénně. Čtěte, jak zareagovali západní věřitelé

06.04.2015 8:23

Prohlášení ukrajinské ministryně financí Natalie Jareskovové o nutnosti odepsání části ukrajinského zahraničního dluhu se u věřitelů Ukrajiny nesetkalo s přílišným pochopením. Informovaly o tom První zprávy s odkazem na britské noviny The Sunday Times, podle nichž byli věřitelé doslova rozzuřeni.

Část našich dluhů budete muset odepsat, ohlásil Kyjev suverénně. Čtěte, jak zareagovali západní věřitelé
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Ukrajina

Jaresková inkriminovaný výrok měla pronést před zahájením rozhovorů se zahraničními věřiteli ukrajinské státní banky Ukreximbank. Ta se podle britského tisku téměř ocitla v platební neschopnosti a nezvládá věřitelům splácet cenné papíry. Ukrajinská administrativa tak prý již požádala o prodloužení termínu splatnosti.

Ukrajinská ministryně financí údajně před zahraničními věřiteli pronesla, že bude třeba odepsat část ukrajinského zahraničního dluhu. Konkrétně prý vyzvala věřitele, aby Ukrajině odpustili více než patnáct miliard dolarů jejích dluhů. Svojí údajně suverénní žádostí prý ale věřitele značně rozzuřila.

Britský deník uvádí, že odpověď věřitelů ukáže, v jakém směru se bude pohybovat jednání o restrukturalizaci ukrajinského dluhu. Podle ukrajinské ministryně financí by měla být tato otázka vyřešena do konce května, aby nebyla Ukrajina vyloučena z programu pomoci Mezinárodního měnového fondu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…