Část voličů je prostě nepoučitelná, naříká Langšádlová z TOP 09

24.10.2013 8:40

REPORTÁŽ Kandidáti TOP 09 se sešli těsně před volbami v Nymburce. V čele s Helenou Langšádlovou diskutovali o školství, daních i Andreji Babišovi z hnutí ANO. Na středeční podvečerní setkání dorazil například místostarosta Nymburka Pavel Fojtík a další lidé z volebního týmu.

Část voličů je prostě nepoučitelná, naříká Langšádlová z TOP 09
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Helena Langšádlová v Nymburku

„Stále se mě ptají, proč jsme museli dělat reformy, no protože byly potřeba,“ řekla hned z počátku Helena Langšádlová, lídryně Středočeského kraje TOP 09. A nezapomněla vyjmenovat, co se straně během působení ve vládě povedlo.

„Podařilo se nám více podpořit pěstounskou péči, zavést regulaci hazardu obcemi nebo prosadit více peněz obcím. Pro Nymburk je to o 16 milionů korun více, pro kraj o dvě miliardy,“ vysvětlila.

Langšádlová: Babiš je stejný omyl jako Věci Veřejné

Podotkla také, že se sociální demokracií by do koalice pravděpodobně nešla. Podle jejích slov je vidět, že ČSSD ovládá prezident Miloš Zeman a navíc je na hony vzdálená od západoevropských levicových stran.

Kandidáti se ptali na Andreje Babiše. Helena Langšádlová uvedla, že Babiš je stejný omyl jako Věci Veřejné. „Doufám, že se situace nebude opakovat a lidé se nechytí. Jestliže ale má podporu bývalý agent StB, tak jsme některé věci podcenili. Kmotr je sám sobě kmotrem,“ řekla.

Pozastavila se zároveň, na tím, že hnutí Ano nemá volební program. Redakci zajímalo, proč si myslí, že má Andrej Babiš podle průzkumů takový úspěch a zda jim věří. „Průzkumům nevěřím a část voličů je prostě nepoučitelná. Přitom kombinace mediální, politické a ekonomické moci je strašně nebezpečná a je to cesta do Berlusconiho Itálie. I voliči se dají koupit,“ myslí si Langšádlová.

Podpora kvalitních pedagogů

Podle ní by bylo Babišův Agrofert a další firmy bez šesti miliard dotací v hluboké ztrátě. Diskuze u stolu se stočila také k prokazování majetku a odpovědnosti politiků. Politici by měli prokazovat svůj majetek a jestliže se prokáže úmysl politika poškodit stát a obohatit se díky svému rozhodnutí, měli by nést zodpovědnost.

Řeč přišla i na školství a jeho podporu. Helena Langšádlová sdělila, že je třeba podporovat kvalitu pedagogů a vymyslet koncepci školství na dalších 20 let, která by prošla napříč politickým spektrem.

Mgr. Helena Langšádlová

  • TOP 09
  • ministryně pro vědu a výzkum a inovace

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…