Čau lidi speciál... Koranteng to schytává i za nahrávání Babišovi

26.01.2023 23:31 | Ze sítí

Čtvrteční prezidentská debata na Nově nahrávala Andreji Babišovi, konstatují po jejím skončení senátorka Miroslava Němcová a expremiér Mirek Topolánek. Rozhodně podle nich prý nešlo o debatu prezidentských kandidátů, nýbrž spíše možných premiérů.

Čau lidi speciál... Koranteng to schytává i za nahrávání Babišovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předání květin poslankyni Miroslavě Němcové jako výraz díků za její odvahu a postoj k inauguračnímu projevu prezidenta

Dramaturgie televize Nova a moderátor Rey Koranteng to po čtvrteční závěrečné debatě prezidentských kandidátů schytávali zejména kvůli nudné a nezáživné debatě, která nedokázala podle mnoha diváků přijít s ničím podstatným.

I podle Mirka Topolánka nebyla dramaturgie pořadu zvládnutá dobře. Pokládanými otázkami v podání moderátora Reye Korantenga ale podle expremiéra Nova nahrávala pouze jednomu z hostů, a sice Andreji Babišovi. „Koranteng, Koranteng. Bylo asi těžké vymyslet, čím pomoci Babišovi. Vám se to na Nově podařilo.

Překlopit debatu prezidentských kandidátů na debatu potenciálních premiérů je majstrštych,“ napsal na svém twitteru.

 

 

Senátorka Miroslava Němcová debatu přejmenovala spíše na Babišovo „Čau lidi speciál“. „Pustila jsem si to na chvíli. Nova vysílá Čau lidi speciál. Otázky zcela mimo, moderátor také. Záměrné odvedení debaty od volby prezidenta,“ vyjádřila svůj názor.

Neviní z toho tak úplně ale moderátora Reye Korantenga. „Za to ale p. Koranteng asi úplně nemůže. To připravovali jiní kofři. Vypnuto,“ uzavřela vládní politička.

 

 

Například i moderátorka Marie Bastlová měla pocit, že šlo spíše o debatu premiérskou. A mnoho dalších diskutujících se smálo, že Babiš už nejspíš pochopil že prohraje a začal kampaň na premiéra pro rok 2025.

Podle charakteru a počtu příspěvků na sociálních sítích s touto kritikou prezidentské debaty televize Nova souhlasila celá řada lidí i novinářů. Hovořili o nudné podívané a opět o slabém výkonu moderátora. Debatu také dávali do porovnání se Superduelem: Bitva o Hrad, který o den dříve odvysílala CNN Prima NEWS, v níž moderátorka Terezie Tománková podala naopak excelentní a profesionální výkon. Právem byl tento superduel označován za ten nejlepší v letošní prezidentské debatě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…