Černé na bílém z Německa: Nastěhovali sem uprchlíky a je veselo. Jsou tu německy přesné statistiky

06.03.2017 8:23

Případ čtyřiadvacetiletého íránského migranta opět potvrdil, že v německých uprchlických táborech není bezpečno. Za tři týdny začne soud, před kterým se bude muž zodpovídat ze znásilnění. Neméně znepokojující jsou také statistiky zločinnosti v oblasti Darmstadt-Dieburg.

Černé na bílém z Německa: Nastěhovali sem uprchlíky a je veselo. Jsou tu německy přesné statistiky
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Čekající na oběd

Již před mnoha měsíci německé úřady zjistily, že někteří uprchlíci se chovají násilně nejenom k německému obyvatelstvu, ale i sami k sobě. Po desítkách případů sexuálního zneužívání žen a dětí a dalších případů, kdy se stali terčem násilí příslušníci sexuálních a etnických menšin, bylo zřízeno několik speciálních uprchlických táborů. Přístup byl do nich zamezen mužům, ale vzhledem k vysokým nákladům není těchto táborů příliš mnoho.

Jak ukazuje případ čtyřiadvacetiletého íránského migranta, takto specializovaných táborů by bylo zapotřebí zřídit mnohem víc. Pro dva devítileté hochy, kteří pobývali v uprchlickém táboře ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko, by však již bylo pozdě. Rodák z Teheránu je měl mezi loňským srpnem a říjnem pod pohrůžkou násilí znásilňovat. Až pátého října vyšla celá záležitost najevo a muž byl vzat do vazby. Soud s obviněným začne na konci tohoto měsíce.

Ačkoli to politicky korektní úřady popírají, nárůst kriminality v daném městě či oblasti často souvisí s existencí uprchlického tábora. Německý internetový server Echo zveřejnil statistiky zločinnosti v oblasti Darmstadt-Dieburg a tato čísla hovoří jasnou řečí. V meziročním srovnání tak došlo například ve dvanáctitisícovém Roßdorfu u Darmstadtu k nárůstu počtu trestných činů o 126 případů. Na rozdíl od okolních měst a obcí právě zde leží rozlehlý uprchlický tábor.

Ve většině případů se jednalo o porušení imigračních zákonů. Místní úřady evidovaly v loňském roce 5622 trestných činů, které byly odhaleny. Na 452 z nich se nějakým způsobem podíleli uprchlíci, což představuje osm procent. Je zřejmé, že migranti rozhodně netvoří v rámci zdejší populace osm procent, ale mnohem méně. To vypovídá o tom, že páchání trestné činnosti je v rámci uprchlické komunity vyšší než v rámci německého obyvatelstva.

Jak uvádí server Echo online, 188 ze 452 objasněných trestných činů spáchaných žadateli o azyl se týká porušení práva pobytu. Téměř pětinu případů potom tvoří násilnosti. Čtyřicet procent objasněných případů tvoří kapesní krádeže. Alarmující je však podíl uprchlíků na sexuálních deliktech. Na jednom z jedenácti případů znásilnění či sexuálního napadání se podílel v oblasti Darmstadt-Dieburg uprchlík.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…