Černoch na obalu rýže jim vadí? To už si snad dělají legraci! Senátor Valenta se neudržel

26.06.2020 8:59

Zapojme zdravý rozum a věnujme se řešení skutečných problémů! Senátor Ivo Valenta poslal ostrý vzkaz pseudobojovníkům za rovnoprávnost.

Černoch na obalu rýže jim vadí? To už si snad dělají legraci! Senátor Valenta se neudržel
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Ivo Valenta

Po smrti černocha George Floyda, který v USA zemřel po zákroku policisty, se nejen ve Spojených státech zvedla vlna hněvu. Lidé vyrazili do ulic demonstrovat, ale někteří i rabovat. Za oběť jim padají i sochy historických osobností. Demonstranti mají za to, že se tyto osobnosti z dnešního pohledu nechovaly korektně a chtějí jim to spočítat.

Jedné soše Kryštofa Kolumba v USA urazili hlavu, další Kolumbovu sochu hodili do vody. Ušetřeni nezůstávají ani američtí prezidenti. A napadáním soch to nekončí. Aktivisté volají také po změně přebalů potravin. Uvítali by např., kdyby z obalů rýže Uncle Bens zmizel obrázek černocha.  

Senátor Ivo Valenta nad podobnými požadavky jen nevěřícně kroutí hlavou.

„To už si snad pseudobojovníci za rovnoprávnost všech ras a pohlaví dělají legraci… Nebo se jen chtějí mediálně zviditelnit? B je podle mne správně. Jinak by nepřistupovali k tak populistickým a směšným gestům, jakými jsou změny přebalů na potravinách, které mají svou často desítky let trvající tradici. Vždyť je to směšné!“ vypálil senátor Valenta na sociální síti Facebook.

Anketa

Je Miroslava Němcová vhodnou kandidátkou na funkci prezidenta republiky?

3%
97%
hlasovalo: 24442 lidí
„Proč by v láhvi se siluetou ženy nemohl být tmavý sirup? Co na tom může černošky urážet? Přece pokud by byl sirup světlý, logicky by připomínal bělošku. To by vadilo také? Zakážeme tedy sirupy? Nebo zakážeme láhve ve tvaru žen? A co kdyby byl sirup vyroben z červeného ovoce? Urazí se indiáni, kteří jsou označováni jako „rudí“? A vůbec – pokud černoši z přebalů některých potravin zmizí – nebudou v tom někteří aktivisté a bojovníci za „lepší svět“ zase vidět diskriminaci, spočívající v tom, že jsou na těchto obalech pro změnu běloši? Co třeba Eskymáci? Nebudou muset zmizet ze všech obrázků, na nichž jsou zobrazeni spolu s psími spřeženími?“ položil několik otázek, aby ukázal, jak absurdní se mu tento boj jeví.

Nakonec požádal všechny lidi, aby zapojili zdravý rozum a věnovali se řešení skutečných problémů.

Pozn. red.: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty.

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…