Černochová si stěžuje na zasedání obranného výboru. Toto se tam mělo stát

30.01.2024 21:43 | Monitoring

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) na X krátce informovala o zasedání sněmovního výboru pro obranu. Vyjádřila i svůj nesouhlas s chováním „některých kolegů z ANO“. Na výbor podle ministryně přinesli „destruktivní a demagogickou strategii“. Předseda výboru Lubomír Metnar se však dle jejích slov „dneska choval korektně“.

Černochová si stěžuje na zasedání obranného výboru. Toto se tam mělo stát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová se líčí ve vládní lavici

Dnes, 30. ledna, v Poslanecké sněmovně poprvé zasedal Výbor pro obranu, jemuž od ledna 2022 předsedá poslanec za ANO Lubomír Metnar.

O průběhu schůzky na sociálních sítích informovala i ministryně obrany Jana Černochová z ODS. Nelíbilo se jí chování „některých kolegů z ANO“. Na výbor podle ministryně přinesli „destruktivní a demagogickou strategii“.

„Dnes proběhlo první zasedání výboru pro obranu Poslanecké sněmovny v novém roce. Sněmovní výbory byly vždy na rozdíl od pléna arénou pro konstruktivní a věcnou debatu o důležitých tématech dané oblasti, v tomto případě obrany a armády. Bohužel, někteří kolegové z ANO na výbor pro obranu již zcela přenesli destruktivní a demagogickou opoziční strategii z pléna,“ seznala Černochová.

Tito „kolegové z ANO“ údajně na výboru napadali kolegy Černochové z ministerstva obrany a prý manipulovali s informacemi.

„Bezostyšně a bez důkazů napadají mé kolegy z ministerstva obrany. Manipulují s informacemi podobně jako na svých účtech na sociálních sítích. A vlastně dokazují, že je v důsledku nezajímá věc samotná, když se zvednou a odejdou, aniž by se dozvěděli odpovědi na své dotazy. Můžete dokola pravdivě odpovídat stále na to samé, ať jde o F-35, BVP, ženijní vozidla, ale na sítích kolegů z ANO se pak dočtete stále tu stejnou dojmologii,“ napsala Černochová. A že takovéto chování skutečně kontrolní funkci sněmovních orgánů nenaplňuje. „Toto je úpadek parlamentní demokracie a opoziční práce v podání hnutí ANO,“ prohlásila Černochová.

Jeden z uživatelů sítě se pod příspěvkem Černochové zeptal, zda se aspoň Lubomír Metnar – coby předseda výboru – choval profesionálně. Černochová uživatele ubezpečila, že Metnar se „dneska choval korektně“.

„Má smysl se s Metnarem a Růžičkou vůbec o něčem bavit?“ ptal se další uživatel. „Podle toho, co od nich na sociálních sítích čtu, je to snad i zbytečné.“

Další z uživatelů X požadoval zveřejnění konkrétních jmen „kolegů z ANO“, o kterých Černochová v příspěvku hovořila, vzhledem k tomu, jak „nebezpečné“ je jejich chování. „Paní ministryně uveďte prosím jejich jména ať víme, kteří jsou již ‚nevolitelní‘, pokud chtějí rozkládat systém zevnitř. Jejich chování je velmi nebezpečné,“ napsal uživatel. Zůstal však doposud bez odpovědi.

Podle jiné uživatelky se poslanci z ANO pouze snaží maskovat dobré výsledky vládní koalice. „Snaží se všemi prostředky zamaskovat, že koalice má mnohem lepší výsledky, než měli v minulém období oni,“ komentovala příspěvek.

„Milá paní Jano, obdivuji Vás... za všechno, a zvláště za tato martyria, která musíte neustále podstupovat,“ vyjádřil svůj obdiv pro Černochovou další. „Bohužel lež a hulvátství jsou hlavní náplní současné opozice, která podkopává práci vlády. Ale tím, že jsou ve vládě lidé jako Vy, tak je jistota, že to ustojíte.“

Někteří další uživatelé sociální sítě ministryni obrany děkovali a přáli pevné nervy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Destruktivní, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHonzaSouček , 31.01.2024 9:59:48
a demagogická je především sama ministryně Černochová. A každým svým vystoupením to jen a jen potvrzuje.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …