Lidovecký senátor Petr Šilar, dlouholetý příznivec a propagátor soutěže nejen v horní komoře Parlamentu, objasnil, že je potřeba podpořit české potravináře, často malovýrobce, aby se mohli alespoň trochu postavit nekonečnému přílivu potravinářských produktů ze zahraničí.
„Právě soutěže, jako je například tato, ukazují zákazníkům, že naše potraviny jsou nejen kvalitní, ale mnohé dokonce vysoce kvalitní a chutné. Ocenění Českou chuťovkou je svým způsobem i projevem vlastenectví. Já jsem se potkal se spoustou přátel i spolužáků, kteří mají tento titul vystavený všem na očích v kanceláři či provozovně jako čestnou záležitost a jsou na něj patřičně hrdí,“ řekl.
Senátor Šilar, člen hodnotitelské komise, připustil, že samotné a korektní hodnocení více než dvou set přihlášených potravin je náročná záležitost.
Ta, co si na nic nehraje

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tomáš A. Nový