Česká spořitelna se hájí: Na sKartách nevyděláme nic

26.09.2012 18:32

Provozovatel sKaret, Česká spořitelna, se v tiskové zprávě ohrazuje proti některým nepravdám, které kolem karty vznikly. Rozhodně popírá např. to, že by společnost získala zakázku bez výběrového řízení nebo že by na provozu vydělávala velké částky.

Česká spořitelna se hájí: Na sKartách nevyděláme nic
Foto: Hans Štembera
Popisek: sKarta

ČS připomíná, že za službu cash back klienti nebudou platit. Zároveň popírá, že by pro firmu šlo o výhodný byznys. „Projekt není pro Českou spořitelnu v nejbližší době ziskový. Náklady celého projektu hradí Česká spořitelna, stát jí nebude platit žádné prostředky. Do projektu se nepustila primárně kvůli zisku, ale proto, že má nejvíc klientů v ČR a tudíž mezi nimi je logicky i nejvíc příjemců dávek. Má také nejvíc bankomatů i platebních terminálů,” píše se v tiskové zprávě.

Se zdravotně postiženými jednáme

Dočteme se také, že klient si nemusí u ČS sjednávat běžný účet a na účtu také nemusí být žádný zůstatek. jedině v případě výběru z bankomatu je nejmenší možná bankovka, kterou vydá, dvě stě korun.

Proti sKartě velmi protestují zdravotně postižení. ČS se však snaží udělat všechno pro to, aby výběry byly přístupné všem a někteří lidé si dokonce budou moci požádat o to, aby jim peníze byly zasílány jiným způsobem.

„Česká spořitelna získala tuto zakázku v standardním výběrovém řízení. Ministerstvo práce a sociálních věcí vypsalo 30. června 2011 veřejnou obchodní soutěž na zavedení a správu systému sociálních karet. Česká spořitelna do ní podala řádnou nabídku, kromě ČS se do soutěže přihlásilo ještě několik dalších uchazečů. 25. října 2011 ministerstvo jako vítěze soutěže ČS,“ vysvětluje společnost.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…